hirdetés

Céges blog: hogyan, milyen és miért legyen?

Az ügyfelekkel történő kapcsolattartásban, a napi kommunikációban nem tanácsos csak a közösségi oldalakon, vagy a cég hivatalos weboldalán tevékenykedni, mivel új ügyfeleket, érdeklődőket a manapság gyorsan fejlődő blogolással is szerezhetünk. A vállalkozók többsége azonban idegenkedéssel tekint a személyes kommunikáció ezen formájára, mivel nem ismerik azokat az alapvető lépéseket, trükköket, amelyek segítségével könnyen és hatékonyan vezethetjük online naplónkat. Szakértőnk ebben a témakörben ad most tippeket.
hirdetés

Olvasás/Kutatás

Keressünk más blogokat/bloggereket (külföldi és magyar), abban a témában, amit cégünk is képvisel. Így figyelemmel kísérhetjük a „konkurenciát” és inspirációt is szerezhetünk, valamint követhetjük a trendeket. Iratkozzunk fel blogokra akár RSS-en vagy (ReallySimply Syndication) e-mail-en keresztül (így azonnal értesülhetünk az újdonságokról)

Kommentelés

Ne támaszkodjunk csak a közösségi oldalakra! - Kép: SXC

Járuljunk hozzá az általunk követett blogok tartalmához, a beszélgetésekhez kommenteken keresztül. Növeljük a cikk értékét – osszuk meg, tegyünk hozzá tartalmakat, adjunk hozzá hasznos linket, ellenvéleményt/véleményt, és ami talán a legfontosabb, hogy válaszoljuk meg kérdéseket

Így viszonylag könnyen bekerülhetünk a blogoló közösségbe, észrevesznek és követőinkké válhatnak más bloggerek és a SEO szempontjából sem mellékes a blogunkra mutató linkekre tehetünk szert.

A blog készítése

Találjuk meg a számunkra megfelelő blog „motort”: több lehetőség közül is válogathatunk, mint a Drupal, Joomla, TextPattern, vagy a legtöbbször ajánlott Wordpress. Választhatunk azonban külső blogszolgáltatók is, mint a blog.hu, a freeblog.hu, vagy a Google tulajdonában álló blogger.com. A külső szolgáltatók esetében egy rövid regisztráció után azonnal létrehozható a blog, nem igányel sem programozást, sem speciális webfejlesztői ismereteket.

Gondosan válasszunk URL-T!

A blog „linkje” azaz az URL, ez a jó blog „alapja”. Győződjünk meg róla, hogy biztosan jó URL-t választottunk, fontos a beszédes, könnyen megjegyezhető URL használata. Jobban mutat hivatkozásként, nagyobb a visszatérés és megtalálhatóság valószínűsége. Az sem mellékes körülmény, hogy a blog URL-je lehetőleg illeszkedjen a blogunk és ezen keresztül cégünk profiljához. (pl: egy állattenyésztéssel foglalkozó cégnek a sertestarto.blog.hu, vagy nyultenyeszto.freeblog.hu, stb.)

A blogunk címe: Vonzza az olvasókat!

Blogbejegyzés témaötletek:
Tegyük közzé a linkjeink, kapcsolataink, vagy az általunk ajánlott tartalmak listáját.
Osszuk meg legutóbbi tapasztalatainkat.
Válaszoljunk kérdésekre.
Kommenteljünk más blogokat/cikkeket/posztokat.
Helyezzünk sajtóközleményeket a blogunk cikkeibe.
A blogunk címe (nem keverendő az URL-el) lehetőleg vonzza az olvasókat. Lehet vicces, vagy csábító, (pl.: „GoDaddy 16 lépése: Az esztelen marketing a legjobb?”, vagy „12 gyors tipp, hogy úgy keress a Google-ben, mint egy szakértő!”), de vehetünk akár SEO szempontból relevánsabb címet, mint az „Ingyenes hirdetés a Google-on.”

A blogunk tartalma frissüljön rendszeresen!

A blogolásegyik legfontosabb alapszabálya, hogy rendszeresen írjunk! Fontos, hogy mindig friss tartalommal szolgáljunk az olvasóid számára. Napi legalább egy poszt ajánlott, de ha 2 naponta osztunk meg valamit az olvasóinkkal, az sem katasztrófa. Az új bejegyzéseket osszuk meg a közösségi oldalakon(Facebook, Instagram, LinkedIn, stb.), hogy a felhasználók könnyen láthassák, megtalálhassák és megoszthassák.

Tippek cégünk ismertté tételéhez
Az induló vagy forráshiánnyal küzdő kisvállalkozások egyik nagy fejfájása, hogyan váljanak ismertté. A sales és marketing mellé kell a csapatba valaki, aki írni is tud. A jó hír: megtanulható. A rossz hír: sokat kell gyakorolni. Elmondjuk, miért érdemes.
A tartalom frissítése azért is nagyon fontos, mert legalább heti rendszerességgel ellátogató, szilárd olvasóközönséget kell fenntartanunk és ez alapján kell folytatni a SEO stratégiánkat. A blogunk népszerűségének növeléséhez az indulásról és a posztokról küldjünk e-mail-t a családnak, barátoknak (a legkönnyebb első körben az ismerősök közti terjesztés). Jelenjünk meg közösségi oldalakon, ahol minden bejegyzésünket megoszthatjuk.

Használjuk az analitikát!

A Google Analitycs segítségével mindent megtudhatunk a látogatóinkról, azok szokásairól, a legkedveltebb tartalmakról stb. Jó útmutató lehet a jövőre nézve, pl. milyen tartalmakat szeretnek a látogatók? Mit olvasnak szívesen? Mennyi ideig vannak az oldaladon? Mekkora a visszatérő és új látogatók aránya? stb. Ezeket az információkat mind visszacsatolhatjuk, beépíthetjük a stratégiánkba és alakíthatjuk a tartalmat a tapasztalatoknak megfelelően.

Szakértőnk korábbi írása itt olvasható!

Szinte Romulus Loránd online marketing szakértő www.szinte.wordpress.com

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo