hirdetés

Az előző főnök értékelésével megyünk állásinterjúra?

Hamarosan nem lesz elég, ha azt állítjuk magunkról, ilyen vagy olyan készséggel, tehetséggel rendelkezünk. Azok a cégek is kommentelni fognak az állásbörze-alkalmazásokon, akik interjúra behívták az illetőt. Így mindenkinél lesz visszacsatolás arról, valóban rendelkezik-e azokkal a képességekkel, amiket magának tulajdonít.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Ez a fajta interaktivitás természetesen a közösségi média modelljét veszi alapul. Nemcsak az álláskereső állít dolgokat, hanem az érintett felek is - akiknél már volt korábban interjúzni, illetve azok a cégek, amelyeknél már dolgozott. Az interaktivitás már megszokottá vált a cégek marketing tevékenységében, mindenki elfogadta, hogy a fogyasztók is beleszólnak a beszélgetésbe. Ilyesfajta visszacsatolások, visszaigazolások, konfirmálások nélkül hamarosan elképzelhetetlen lesz megbízhatónak és szavahihetőnek tűnni az álláspiacon is.

A HR-esek és a fejvadászok szerint annyira digitalizálódik az álláskeresés folyamata, hogy előbb-utóbb a kinyomtatott szakmai önéletrajzra sem lesz szükség. De arra sem, hogy csatoljuk mellékletként az emailhez. A szakmai adatokat (milyen iskolákban jártunk, mely munkahelyeken milyen pozíciókban dolgoztunk, mettől-meddig) a LinkedInen is megtalálhatja a potenciális munkaadó, egyéb erényeinkről és képességeinkről szóló állításainkat (rugalmas, megbízható, kreatív, kezdeményező, csapatjátékos stb.) pedig inkább kontextusban néznék az álláshirdetők, vagyis mások kommentjeivel, sőt akár osztályozásaival együtt.

fotók : Debut

Egy állásinterjú során a felvételiztető a beszélgetés alapján megállapítja, hogy a CV-be írt készségek, képességek tényleg megvannak-e a jelentkezőben, de biztos soha nem lehet benne. Vagyis komoly piaci érték, ha valaki más is "igazolja" az ígéretes munkavállaló képességeit.

Egy új applikáció éppen erre teremtene lehetőséget hasonlóan ahhoz, ahogy a közösségi oldalak működnek. A Debut segítségével a cégek HR-munkatársai visszaigazolhatják az appon (sőt biztosan kialakul egy pontozási rendszer is az ilyen alkalmazásokon), hogy ki miben erős, s miben nem. Ha valakiről azt jelzik vissza többen is (nem csak a haverjai), hogy tényleg vezéregyéniség, akkor nagyobb eséllyel talál a kvalitásainak megfelelő állást vagy erre alapozva kaphat közvetlen megkeresést egy-egy vállalattól.

Állásinterjú: így jöhet rá kérdés nélkül, hogy ki az ideális jelentkező
A Shopify vezére, Tobi Lütke a jelentkező életének válságairól kérdez, hogy megtudja, miként tudott kilábalni a mélypontokról. Ez a legjobb jele annak, hogy az illető vajon tettre kész, ötletes, talpraesett személy, akinek fejlett a problémamegoldó készsége.
"Már több mint tíz éve zajlik a vita arról, hogy mennyit ér egy CV. Szerintem vége, lassan, de biztosan kimegy a divatból" - mondta a Business Insidernek Charles Taylor, a Debut létrehozója. Ebbéli minőségében persze hazabeszél, hiszen az az érdeke, hogy a HR-sek és a cégvezetők ne CV-ket olvasgassanak, hanem az ő appján keressék leendő alkalmazottaikat. Az önéletrajz az analóg világ része volt, s mint ilyen kimúlóban, az appos "matching" már a mesterséges intelligencia által vezetett digitális világ sajátossága. Az appok az algoritmusaikkal is segítenek párosítani a betöltendő állást az ideális jelöltekkel.

A Debut módszerére, az álláskereső által összeírt, s harmadik fél állításaival megerősített készséglistákra olyan neves kliensek buktak rá, mint a Deutsche Bank, a Rolls Royce vagy a Deloitte, melyek már itt és így keresnek új munkavállalókat.

Forrás: Business Insider

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo