A Facebook még több adatunkat szeretné, a bankok egyelőre ellenállnak

A Facebook nagybankokkal tárgyal arról, hogy megkaphassa azok ügyfeleinek adatait és személyre szólóan hirdethessen. A bankok óvatosak.

Kép:PP archív

Az amerikai óriáscég mások mellett a Citigroup, a JPMorgan Chase és a Wells Fargo vezetőivel kezdeményezett tárgyalásokat arról, hogy megkaphassa a kártyás fizetések részletes adatait, illetve a mindenkori számlaegyenlegeket.

A FB szerint erre azért van szükség, hogy új szolgáltatásokat nyújthassanak felhasználóiknak. Így pl. a FB mutatná a felhasználónak saját banki adatait, pénzintézete pedig a Messengeren rövid úton tudná figyelmeztetni, ha túlköltekezett, vagy egyéb gond van. A Facebooknál mindenesetre hangsúlyozzák, hogy az adatok átadásához az ügyfél előzetes hozzájárulására lenne szükség.

A nagy közösségi portál a Cambridge-Analytica botrány után, amikor mintegy 87 millió FB-felhasználó adatai kerültek

Európai Bíróság: nem közölhető újra egy nyilvános Facebook-fotó sem
Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a szerző engedélyével online hozzáférhetővé tett fotó nem használható fel a szerző újabb engedélye nélkül egy másik honlapon, azonban kiskaput jelenthet ez alól a kattintható hiperlinkek használata.

nyilvánosságra, érzékeny üzleti veszteségeket szenvedett, részvényeinek árfolyama akkor egy nap alatt 19 százalékkal csökkent.

A portál ezért is keres új üzleti lehetőségeket. Egyre több országban tudnak már FB-használók egymásnak pénzt utalni, vagy a Messengeren Paypal-utalások nyugtáit, repülőjegyek beszállási kártyáit fogadni. A portál számára az az előnyös, ha jelenlegi 1.3 mrd. használója, a különböző szolgáltatások révén, minél több időt tölt az oldalon.

Más nagy technológiai konszernek, mint a Google és az Amazon is szeretne a bank-ügyfelek adataihoz hozzáférni, a reményben, hogy digitális eszközeik, az Alexa és a Google Assistant azután alkalmassá válik az önműködő bankolásra.

Az említett bankok cáfolják, hogy készek lennének kiadni ügyfeleik adatait, de tény, hogy nekik is lépniük kell, mivel egyre több piaci szereplő tud a bankokénál gyorsabb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani.

(Forrás: The Wall Street Journal)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo