hirdetés

Nem bíznak a cégek a távmunkában dolgozókban, és ez komoly problémákat okozhat

A Ricoh Europe új kutatásából kiderült, hogy a munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk pedig úgy véli, hogy emberei nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában.
hirdetés

A Ricoh Europe megbízásából az Opinion Matters végzett kutatásban 1500 döntéshozót kérdeztek meg Európa-szerte. Az eredmények olyankor készültek, amikor számos szervezet átgondolja a munkába való visszatérésre vonatkozó politikáját, és arra utalnak, hogy a világjárvány aláásta a távoli eléréssel foglalkoztatott munkavállalókba vetett bizalmat.

(Fotó: Pixabay)

A munkáltatók bizalmának csökkenése azt sugallja, hogy a munkavállalóknak teljes munkaidőben vissza kell térniük az irodába, amikor a koronavírus okozta korlátozások enyhülnek az egész kontinensen, ahelyett, hogy a munkavállalóknak lehetővé tennék a hibrid munka valamilyen formáját.

Aggályaik és csökkenő bizalmuk ellenére azonban a munkáltatók mindössze 19 százalék-a állítja, hogy a termelékenység csökkent, mióta átálltak a távmunkára. Emellett 57 százalékuk úgy gondolja, hogy a rugalmas munkavégzési technológiába való befektetés elengedhetetlen a tehetséges jelöltek megnyeréséhez és megtartásához.

Egyértelmű, hogy sok munkavállaló számára a teljes munkaidőben az irodába történő visszatérés nem olyan dolog, amiben kényelmesen éreznék magukat, mivel a döntéshozók 42 százaléka szerint csapataiknak vannak még az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmaik, a járványügyi korlátozások enyhítése után is. Ha ezeket az aggodalmakat nem ismerik fel, az nemcsak a munkamorálra lehet hatással, hanem a jó munkaerő elvesztését is kockáztatják.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatójának véleménye szerint:

Az irodai munkavégzés létfontosságú vállalkozásunk sikeréhez, úgy gondolom, ez az egész kontinensen igaz. Az iroda soha nem fog eltűnni - nem utolsósorban azért, mert az optimális termelékenység, az ötletelés és a kollégákkal való kapcsolatépítés vitathatatlan környezete. Az üzleti vezetők számára az a kihívás, hogy szem előtt tartsák, hogy a távmunka és a hibrid munka két különböző dolog. Értelemszerűen a kevesebb ingázás, a nagyobb rugalmasság és a vezető bizalma jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkatársak nagyobb felhatalmazással és inspirációval rendelkezzenek. Fontos felismerni, hogy a lehető legsikeresebb hibrid munkamodell bevezetésének feladata a vezetőkre hárul.
hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo