hirdetés

Megroppant a lakossági hitelkereslet emelkedése

A januári biztató adatok után februárban visszaesett az internetes érdeklődés a fontosabb lakossági hitelek iránt – derült ki a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adataiból. A 2021 februárjában elindított statisztikai mutató mostantól havi rendszerességgel jelzi internetes keresési adatok, valamint a Bank360 saját adatai alapján, hogy miképpen változik az online lakossági hitelkereslet, és milyen folyamatok rajzolódnak ki lakáshitelek, személyi kölcsönök és a babaváró hitel tekintetében.
hirdetés

“A januári kiugrás után enyhe visszarendeződés volt tapasztalható februárban a főbb lakossági hitelek iránti online érdeklődés tekintetében” – közölte Forrás Dávid, a Bank360 tartalomfejlesztési vezetője.

A pénzügyi aggregátor oldal által 2021 februárjában elindított Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index az év második hónapjában 86,1 százalékos értéket vett fel. Az index a koronavírus-járvány hazai berobbanása előtti időszakot veszi bázisnak, tehát a 2020. januári keresleti szint esetén veszi fel a 100 százalékot.

“A Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index a fogyasztók online keresési aktivitása, tehát a főbb keresési kulcsszavak és kifejezések keresési gyakorisága, valamint a Bank360 saját adatai alapján nyújt képet a legfőbb lakossági hiteltípusok iránt támasztott keresletről” – közölte Varga Zsombor, a Bank360 elemzője.

Ahogy a lenti ábrán is látható, a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index a koronavírus hazai megjelenésekor azonnal, már márciusban jelentős visszaesést mutatott, és bár a március-áprilisi időszakot követte némi korrekció, az év hátralévő részében folyamatosan csökkent a fogyasztók online érdeklődése a főbb lakossági hitelek iránt.

A mélypont végül tavaly november-decemberben jött el, a 2021. januári felpattanást pedig újfent kisebb korrekció követte.

A mutató alindexei a tavalyi év során mind hasonló trendet követtek, némi eltérés azonban érzékelhető volt a különböző hiteltípusok tekintetében. Míg a lakáshitelek iránti kereslet tavasszal érte el a mélypontot, addig a személyi kölcsönök és a babaváró hitel esetében az ősszel figyelhettük meg a legalacsonyabb értéket 2020-ban.

Az idei folyamatok pedig már jelentős eltérést mutatnak, hiszen a személyi hitelek iránti kereslet-növekedés egyelőre töretlennek bizonyult, a lakáshitelek és a babaváró iránti kereslet emelkedése viszont már egy hónap után megtört.

hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo