hirdetés

Már biztos: jócskán megdrágulnak a műszaki eszközök

Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni. Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.
 

hirdetés

Ma már egyre jellemzőbb, hogy a műszaki cikkek árainál is megfigyelhetjük a hétről-hétre történő drágulást. A nyáron ennek még éppen az ellenkezőjét lehetett tapasztalni, akkor még túlkínálat is volt a piacon, de mára apadni kezdett, következménye pedig az árak emelkedése lett.

„Az új termékek esetében a nyersanyaghiány még mindig nagy probléma, de a felújított gépek piacán is akadnak nehézségek. Várhatóan a logisztikai és a gyártási költségek is növekedni fognak. A fuvarköltségek ugrásszerű emelkedésének valahol le kell csapódnia, sajnos ez végül eléri a végfelhasználót is. A devizaárfolyam folyamatos alakulása is fontos tényező, főleg az új termékek esetében, de a forint romlása a felújított piacot is utol fogja érni” – mondta Tóth Roland, a Furbify marketing specialistája.

Az egész IT szektor érintett a változásban

A növekedés mértékét még nehéz meghatározni, mert nem tudni, hogy az extra kiadások miatt mennyi teher hárul az ágazatra.

„Az biztos, hogy jelentős árnövekedésre kell számítani. A felújított piac forrása többnyire vállalati környezetből érkezik. Azok a cégek melyek 2-3-4 évente rendszeresen cserélik a felszerelésüket, 2023-ban valószínűleg a költségcsökkentés fényében visszafogják a műszaki termékek modernizálására szánt büdzsét. Ez pedig komoly termék hiányt okozhat az utánpótlásban a következő 2 évben” – tette hozzá a szakember, aki szerint nem érdemes várni a vásárlással, ha valaki most tervezi, hogy új vagy használt laptopot, számítógépet szeretne.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo