Novák Zoltán, a Pek-Snack ügyvezetője elmondta, hogy a különböző piacok jellegzetességei mellett vannak regionális kedvencek is, amelyek minden országban megállják a helyüket. Ilyenek például a csokoládéval bevont donut fánkok, az édes croissant-ok vagy a pizzás termékek.
Maxi termékek: kinek a túrós táska, kinek a burek
Magyarországon a maxi (darabra árult) termékek közül a sajtos rúd, a kakaós csiga, valamint a magyar klasszikus (máshol kevésbé ismert) túrós táska a legnépszerűbbek. A hot dogoknál eltér a magyarok ízlésvilága a régió többi országáétól. Míg nálunk toronymagasan vezet a mustáros változat – több mint kétszer annyi fogy belőle, mint a ketchuppal ízesítettből –, addig Horvátországban és Csehországban éppen fordított a helyzet: ott a paradicsomos ízvilág hódít. Boszniában viszont kiegyenlítettebb a kép: a két termék szinte azonos arányban részesedik az eladásokból. Horvátországban az egyik legnagyobb kedvenc a burek, amely kizárólag sós ízekben kapható, és a sajtos kiszerelés a legnépszerűbb – az eladások felét ez a változat teszi ki –, de a húsos és a sajtos-spenótos verziók is kelendőek. Érdekesség, hogy míg Magyarországon a spenótos péksütemények kevéssé kedveltek, a környező országokban szinte minden formájukban keresettek.
Pizzaszeletek: kolbász, sonka-kukorica, bacon
A pizzaszeletek közül a magyarok a kolbászosat szeretik legjobban, hasonlóan a horvátokhoz. Ezzel szemben a szlovákoknál és a cseheknél a sonkás-kukoricás az első – amely egyébként nálunk is nagyon népszerű. Keresett a baconos-hagymás kenyérlángos is, amelyik a legtöbb országban felfért a kategória valamelyik dobogós helyére.