hirdetés

Fontos dolgokat jelentett be ma Orbán Viktor

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása nyitotta meg a parlamenti őszi félévet. Ebben több friss döntésről is beszámolt.
hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormányfő a parlamentben napirend előtti felszólalásában jelentette be azokat a döntéseket, melyeket a nemzeti konzultáció eredményeivel összhangban hozott meg a kormány, bár ezek zöme már korábban ismert döntés volt. Elsőként múlt héten a hitelmoratórium meghosszabbításáról határozott a kabinet, ezt követik most továbbiak.

  1. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelők szülőknek a 2021-ben befizetett szja-t. Ennek felső határa a 2021-es átlagbér éves adótartalma lesz.
  2. Adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő vállalkozók is, az ekho szerint adózók és a katások is. Utóbbiak az általuk fizetett átalányadó negyedét kapják vissza. Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal.
  3. A nyugdíjasok ebben az évben újabb kiegészítést kapnak az infláció miatt, de lesz nyugdíjprémium is, melynek várható összege meghaladja az 50 ezer forintot.
  4. 2022 februárjában folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így már legalább kétheti nyugdíjat fognak fizetni az érintetteknek.
  5. 2022 elején hathavi fegyverpénzt fognak kifizetni a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos esküt tett tagjainak.
  6. 2022. január elsejétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok szja-mentességét.
  7. Folynak a tárgyalások a 200 ezres minimálbérről, a tárgyalások mostani állapota szerint jó esély van a megállapodásra.
  8. A nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet kíván adni a nyugdíjaknak, az alacsony munkát terhelő adóknak és a családtámogatásoknak.
További részletek laptársunk, az Mfor.hu oldalán.
hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo