Nehézségek pedig bőven akadtak. A cég mögül a tűzvész után azonnal kihátrált a korábbi bankjuk, a pályázatból finanszírozott, de az átadás előtt megsemmisült új gépsort is újra kellett építeni ‒ immáron finanszírozás nélkül. Nem segített az időjárás sem. A meleg miatt a gesztenye korábban érett, már október 8-án, a vártnál mintegy 2 héttel korábban megérkezett az első szállítmány, tehát addigra mindennek készen kellett állnia.
Mindezek ellenére a Somogy vármegyei üzem idén több gesztenyét dolgoz majd fel, mint 1993-as alapítása óta bármikor. Gyártmányaik széles skálája kapható és népszerű Horvátországban, Portugáliában pedig sikeres márkaboltot nyitottak. Még arra is maradt energia, hogy négy új termékkel jelentkezzenek a piacon.
„A ránk jellemző, szinte folyamatos termékfejlesztést az újjáépítés ideje alatt is igyekeztünk fenntartani, így stílusosan, öt új, mélyhűtött termékkel; két tortával, egy pitével és két gesztenyés tekerccsel ünnepelhetjük az újjászületést, jelezve a világnak, hogy élünk, dolgozunk, és hogy sikerült” ‒ zárta gondolatait Egyed Károly.