hirdetés

Hogyan teremts igazi aréna hangulatot? – magyarországi bevetésen a Samsung The Wall óriásfala

Néhány év alatt a korábban főleg réteghobbinak számító e-sport nemzetközi szenzációvá nőtte ki magát, eseményeit és legnagyobb meccseit sokszor százezrek követik. Ez a növekedés Magyarországon is látható, hiszen a hazai gamer- és e-sport rendezvények komoly tömegeket vonzanak, nem csoda, hogy megszületett az igény arra, hogy létrejöjjön egy, kifejezetten a gamer-közönség igényeit kiszolgáló szórakoztatóközpont. Egy ilyen „aréna” kiépítése rendkívül összetett feladat, elég, ha a rengeteg közvetítendő információra gondolunk, amelyhez már nem elég egy-két nagyobb tévé.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Többek között a hatékony információátadás és közvetítés is a megoldandó feladatok között volt a Gamerland Group Hungary Kft. számára, amikor elhatározták, hogy megnyitják az ország első „modernkori játéktermét”, a Gamerlandet, amely nívós gamer rendezvényeknek és e-sport versenyeknek adhat otthont, ezzel pedig a magyar e-sport is nemzetközi szintre emelkedhet. Közép-Kelet-Európa legnagyobb gamer komplexuma a nyitás után több mint ezer négyzetméteren várja a látogatókat, akik a Gamerlandbe érkezve a kilencvenes és a kétezres évek retró konzoljátékai mellett a legmodernebb, virtuális valósággal működő játékokat is kipróbálhatják majd. A szórakoztatóközpont emellett alkalmas céges rendezvények, csapatépítők, termékbemutatók, és tréningek lebonyolítására is.

Az e-sport új otthona

A Gamerland szívében rejtőzik az „Aréna”, amely összesen 10 darab (2x5), a döntő mérkőzések lejátszásához használható kiemelt kategóriás számítógépnek ad otthont. A lelátón helyet foglaló közönség a legfontosabb információkat és történeseket a központi színpad fő vizuális elemeként megjelenő The Wall óriásfalon kiemelve követheti. A Samsung hatalmas méretű kijelzője jelenti a kapcsolatot a nézők és a versenyzők között.

„Mivel fő profilunk az e-sport és gaming területen történő rendezvény- és versenyszervezés, nagy hangsúlyt fektettünk az „Aréna” néven futó közösségi térre - fogalmaz Morvai Balázs, társalapító és ügyvezető igazgató, akinek életét gyermekkorától kezdve végigkísérték a videójátékok. Az ügyvezető közel tíz éven át keresett egy szívéhez közel álló projektet, mire megtalálta a Gamerlandet, most pedig minden erejével azon dolgozik, hogy sikerre vigye a komplexumot.

A központi kijelzőhöz hasonló Samsung Digital Signage megoldások azonban nemcsak itt, hanem a Gamerland teljes területén megtalálhatók lesznek. Mivel a szórakoztatóközpont teljes területe több mint 1000 négyzetméter (amelyet a későbbiekben akár 4000 négyzetméterre is bővítenének), ezért a cég számára kiemelten fontos volt, hogy az azonnali információközlés, tájékoztatás központilag, távolról is menedzselhető legyen – erre jó megoldást jelent a Digital Signage technológia. A rendszer beépítésénél fontos szerepet kapott az is, hogy a Gamerland a tervek szerint akár napi 14-16 órát nyitva tart majd (de egyes 24 órás rendezvények esetében akár az egésznapos nyitvatartás is elképzelhető), így a legalább 16 órás üzemidő is kulcskérdés volt.

Az „Aréna” éke – a Samsung The Wall

A The Wall képes arra, hogy akár 583 colos méretben, lélegzetelállító 8K-s képminőségben nyújtson vizuális élményeket, de azok számára, akik valami igazán hatalmasra vágynak, a kijelző akár tovább is növelhető. Ez azonban nem minden, modulokból összeálló formájának köszönhetően a The Wall szabadon formálható és változtatható azért, hogy tökéletesen illeszkedjen a cégek által megálmodott térbe.

Tervezésekor emellett kulcsszerepet kapott az, hogy a rendszer minden körülmények közt képes legyen a lehető legjobb minőséget biztosítani – a könnyen kezelhető Digital Signage technológia olyan megoldásokat kínál számos iparág számára, amelyeknek köszönhetően a kommunikáció a célközönséggel sokkal dinamikusabbá, esztétikusabbá, egyedibbé, és interaktívabbá válhat. Egy olyan helyszínen, mint a Gamerland gaming Arénája, az azonnali visszajelzés és a versenyzők statisztikáinak szemléletes megjelenítése kiemelten fontos, ezért is lehetett ideális megoldás a The Wall, amellyel mindez egy központi vezérlőből megoldható. A Samsung Digital Signage termékei olyan felhasználóbarát megoldásokat is kínálnak, amelyek segítségével nemcsak a helyszínről, hanem bárhonnan és bármikor ütemezhetőek a megjeleníteni kívánt tartalmak.

A technológiának köszönhetően a tartalom bármikor, bárhonnan könnyedén változtatható, így nem kell nyomtatással, szállítással bajlódni. A tartalmak megjelenése akár ütemezhető is, így egy-egy nagyobb rendezvényre vagy versenyre előre is felkészülhet a promóciós képekkel, videókkal a Gamerland csapata, amellyel rengeteg időt takaríthatnak meg.

A könnyedén és gyorsan frissíthető tartalomnak köszönhetően mindig friss információ helyezhető el a felületeken, legyen szó a legutóbbi meccs eredményéről, a napi programról vagy az éppen aktuális büfékínálatról – ez pedig, ahogy azt a Gamerland példája is bizonyítja, komoly előnyt jelenthet a cégek számára.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo