Csírában a koncentrált egészség

Egy frissen kihajtott csíra növényke, bármilyen apró is, már a kezdetektől meglepően sok tápanyagot tartalmaz. A csíráztatott magok nem kerülnek kapcsolatba vegyszerekkel, így teljesen természetes vitamin, ásványi anyag, fehérje, nyomelem és enzim források.

Így lesz a magból csíra

Környezet órán biztosan csíráztattál már babszemet: napról napra izgatottan figyelted, ahogyan a mag elhal, és helyét egy új növény veszi át. Kémiai, biokémiai szempontból az alábbi folyamatok játszódnak le a csíráztatás során.

  • A magvakban lévő fehérjék aminosavak lesznek. Amikor tejet vagy húst eszel, az emésztés során a fehérjék aminosavakra bomlanak. A csírák fogyasztása esetében azonban nincs szükség lebontásra, mert közvetlenül aminosavakat viszel be a szervezetedbe.
  • Csírázáskor a lipidek szerves vegyületei zsírsavakká (linolsav, palmitinsav, olajsav) alakulnak át. Ezek is kímélik az emésztőrendszert, hiszen nem a szervezetünknek kell lebontani a zsírt, hanem a csírákban már lebontva kerül be a testünkbe.
  • A szénhidrátok is egy bomlási folyamatban válnak egyszerű glükózzá és fruktózzá.

Csírák teremnek minden évszakban

Az év bármely szakaszában elérhetőek azok a – lehetőleg bio minősítéssel rendelkező - magok, amelyek a bennük lévő tápanyagok miatt csíráznak ki és kezdenek növekedni. Ehhez semmilyen tápanyag pótlásra vagy trágyázásra nincs szükség. Természetes folyamat eredményeként jönnek létre a fiatal csíra növénykék, amelyek koncentráltan tartalmazzák a vitaminokat, ásványi anyagokat és erősítik az immunrendszert. Ízük is változatos, hiszen finom vagy éppen intenzív ízviláguk megfűszerezi az ételeket, szendvicseket. Nézz körül a NaturalGo csíra kínálatában, és próbáld ki te is a csíráztatást!

Miért hasznos a csírák fogyasztása

Rendszeresen fogyasztva a csírák a következő problémák esetén jelenthetnek segítséget:

  • kedvezően befolyásolják a vércukor- és koleszterinszintet.
  • gyorsítják a salakanyagok kiürülését.
  • megszüntetik a felső légúti panaszokat fenntartó kóros nyák felhalmozódását.
Csíráztatás – mit és hogyan fogyasszunk

Sokféle növény alkalmas a csíráztatásra: a gabonafélék közül a búza, árpa, zab, a hüvelyes növények közül pedig a borsó, csicseriborsó, lencse, zöld szójabab. Jó hatása van még a brokkoliból, lucernából, retekből és zsályából csíráztatott növényeknek.

Érdemes házilag csíráztatni, de ekkor csak a fogyasztásra szánt mennyiséget készítsük el. Hűtőszekrénybe téve kb. egy hétig eltarthatók, de idővel veszítenek a tápanyagtartalmukból.

Főzelékbe, müzlibe és szendvicsekhez is tehetsz csírát, préselt levüket is megihatod, ízesíthetsz gyümölcslevet, turmixokat.

Véleményvezér

Szijjártó Péter fia sem veti meg a luxust

Szijjártó Péter fia sem veti meg a luxust  

Magánrepülővel utazott, amelyről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztott meg képeket. 
Cenzúrázta magát a köztársasági elnök

Cenzúrázta magát a köztársasági elnök 

Minden idők leggyengébb köztársasági elnöke címre pályázik Sulyok Tamás.
Mészáros Lőrincnek már három éves unokája is földtulajdonos

Mészáros Lőrincnek már három éves unokája is földtulajdonos 

Egyre nő a kapzsiság az oligarcháink világában.
Újabb orbáni illúzió ment füstbe

Újabb orbáni illúzió ment füstbe 

Az orosz békeszándék csak időhúzás.
Friss ketchup volt a tettes a prágai magyar nagykövetség lefestésében

Friss ketchup volt a tettes a prágai magyar nagykövetség lefestésében 

A ketchup ártalmatlannak bizonyult.
Szőlőbirtok szőlő nélkül, hogy kell okosba lenyúlni 89 millió forintot borturizmusra

Szőlőbirtok szőlő nélkül, hogy kell okosba lenyúlni 89 millió forintot borturizmusra 

Páratlan kilátás jár a NER-es birtok mellé.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo