Csírában a koncentrált egészség

Egy frissen kihajtott csíra növényke, bármilyen apró is, már a kezdetektől meglepően sok tápanyagot tartalmaz. A csíráztatott magok nem kerülnek kapcsolatba vegyszerekkel, így teljesen természetes vitamin, ásványi anyag, fehérje, nyomelem és enzim források.

Hamarabb hazhozná az uniós pénzeket egy Tisza-kormány, mint az Orbán-kormány?
Maradt még szövetségese Magyarországnak Európában?

Online Klasszis Klub élőben Szent-Iványi Istvánnal!
Vegyen részt és kérdezze Ön is a neves külpolitikai szakértőt!

2025. július 30. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Így lesz a magból csíra

Környezet órán biztosan csíráztattál már babszemet: napról napra izgatottan figyelted, ahogyan a mag elhal, és helyét egy új növény veszi át. Kémiai, biokémiai szempontból az alábbi folyamatok játszódnak le a csíráztatás során.

  • A magvakban lévő fehérjék aminosavak lesznek. Amikor tejet vagy húst eszel, az emésztés során a fehérjék aminosavakra bomlanak. A csírák fogyasztása esetében azonban nincs szükség lebontásra, mert közvetlenül aminosavakat viszel be a szervezetedbe.
  • Csírázáskor a lipidek szerves vegyületei zsírsavakká (linolsav, palmitinsav, olajsav) alakulnak át. Ezek is kímélik az emésztőrendszert, hiszen nem a szervezetünknek kell lebontani a zsírt, hanem a csírákban már lebontva kerül be a testünkbe.
  • A szénhidrátok is egy bomlási folyamatban válnak egyszerű glükózzá és fruktózzá.

Csírák teremnek minden évszakban

Az év bármely szakaszában elérhetőek azok a – lehetőleg bio minősítéssel rendelkező - magok, amelyek a bennük lévő tápanyagok miatt csíráznak ki és kezdenek növekedni. Ehhez semmilyen tápanyag pótlásra vagy trágyázásra nincs szükség. Természetes folyamat eredményeként jönnek létre a fiatal csíra növénykék, amelyek koncentráltan tartalmazzák a vitaminokat, ásványi anyagokat és erősítik az immunrendszert. Ízük is változatos, hiszen finom vagy éppen intenzív ízviláguk megfűszerezi az ételeket, szendvicseket. Nézz körül a NaturalGo csíra kínálatában, és próbáld ki te is a csíráztatást!

Miért hasznos a csírák fogyasztása

Rendszeresen fogyasztva a csírák a következő problémák esetén jelenthetnek segítséget:

  • kedvezően befolyásolják a vércukor- és koleszterinszintet.
  • gyorsítják a salakanyagok kiürülését.
  • megszüntetik a felső légúti panaszokat fenntartó kóros nyák felhalmozódását.
Csíráztatás – mit és hogyan fogyasszunk

Sokféle növény alkalmas a csíráztatásra: a gabonafélék közül a búza, árpa, zab, a hüvelyes növények közül pedig a borsó, csicseriborsó, lencse, zöld szójabab. Jó hatása van még a brokkoliból, lucernából, retekből és zsályából csíráztatott növényeknek.

Érdemes házilag csíráztatni, de ekkor csak a fogyasztásra szánt mennyiséget készítsük el. Hűtőszekrénybe téve kb. egy hétig eltarthatók, de idővel veszítenek a tápanyagtartalmukból.

Főzelékbe, müzlibe és szendvicsekhez is tehetsz csírát, préselt levüket is megihatod, ízesíthetsz gyümölcslevet, turmixokat.

Véleményvezér

Hűtlen kezeléssel vádolja Pokorni Zoltán volt fideszes polgármestert utóda

Hűtlen kezeléssel vádolja Pokorni Zoltán volt fideszes polgármestert utóda 

Pokorni Zoltán annak idején kéz levágást ígért azoknak, akik lopnak.
Az Orbán-kormányt gyanúsítják a kárpátaljai templom elleni támadással

Az Orbán-kormányt gyanúsítják a kárpátaljai templom elleni támadással 

Orosz-magyar közös titkosszolgálati akció?
A kárpátaljai templom elleni támadás mögött az orosz titkosszolgálat is állhat

A kárpátaljai templom elleni támadás mögött az orosz titkosszolgálat is állhat 

Gyanús körülmények a kárpátaljai templom felgyújtási kísérlete körül.
Ursula elküldte a selyemzsinórt Orbán Viktornak

Ursula elküldte a selyemzsinórt Orbán Viktornak 

Az orbáni hintapolitikát megelégelték az európai nagyhatalmak.
Orbán Viktor megírná Brüsszel helyett az unió költségvetését

Orbán Viktor megírná Brüsszel helyett az unió költségvetését 

Drukkolunk Orbán Viktornak, hogy jobb költségvetést írjon Brüsszelnél.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo