Szoros küzdelmek a budapesti regionális menedzser tenisz tornán

2016. július 01. péntek - 15:57 / piacesprofit.hu
  •    

A tíz regionális versenyből és az október 1-i országos döntőből álló UNIQA Manager Open , a Menedzserek Teniszbajnoksága idei sorozatának ötödik állomására a hagyományos helyszínen ,a résztvevők által kedvelt exkluzív dél-budai Park Teniszklub pályáin került sor ,amelynek egyébként mind a férfi mind a női csapata – igaz tele válogatottakkal – nemrég megnyerte a felnőtt férfi és női szuper csapat bajnokságot. A nyári hőség ellen az éppen pihenő versenyzők, kísérők és nézők a klubház teraszán napfénytől védett helyen drukkolhattak játékos társaiknak illetve fogyasztották el az ottani ízes konyha étel felszolgálását, kóstolhatták a Kaisergarten Nier Kft kiváló borait.

A megnyitón Hámori Tamás , a Bajnokság alapító – versenyigazgatója üdvözölte a fővárosból valamint Egerből , Kecskemétről , Székesfehérvárról érkezett játékosokat. Bemutatta a Menedzser Alapítvány megjelent képviselőit így Pintér Balázst az Alapítvány vezetőjét, Amberger Árpád valamint Dávid Balázs kuratóriumi tagokat,ők a www.manageropen.hu , a versenysorozat saját honlapja megalkotói továbbá Baracskai Ferencet a Menedzser szövetség elnökségi tagját és külön köszöntötte Daróczy Pétert az Óramű Kft ügyvezető igazgatóját. A cég ugyanis nemrég csatlakozott a Manager Opent támogató üzleti körhöz és általuk a mostani győztes pár 1-1 db értékes karórával gazdagodik.

Kép:Pixabay

Kép:Pixabay

A résztvevő párok csoportokban körmérkőzés formájában kezdtek. Általában a kiemeltek jutottak tovább különösebb küzdelem a „D” csoporton belül volt , ahol a párok keresztbe verték egymást és végül Bibók Tamás , az ugyancsak pesti Hatlaczky Lászlóval lett a csoport győztes. A legjobb 8 páros közé végül négy-négy fővárosi illetve székesfehérvári páros jutott. A verseny esélyese a Győrben első helyet szerzett Hegyi testvérek folytatták diadal menetüket és simán bejutottak a döntőbe. A másik ágon a második kiemelt , idén először induló budapesti Kószó István – Szekrényes Zsolt alkotta duónak már lényegesen nehezebb dolga volt , hiszen az elődöntőben csak küzdelmes mérkőzésen múlták felül a fehérvári Galgóczy Ákos – Bársony Zsolt kettőst.

A döntő lelkes nézőközönség előtt zajlott le és rendkívül színvonalas , szoros mérkőzést hozott a Hegyi testvérek győzelmével, akik megérdemelten nyerték el a Budapest menedzser teniszbajnoka címet. Eredmények :

  1. Hegyi József- Hegyi Zoltán / Bp /
  2. Kószó István – Szekrényes Zsolt / Bp /
  3. Bibók Tamás – Hatlaczky László / Bp / és Galgóczy Ákos – Bársony Zsolt / Székesfehérvár – Tordas /.

A vigaszverseny döntőjét a Stokinger Balázs – Sándor Norbert fehérvári pár nyerte a Szücs Anikó – Somi Imre kecskeméti vegyes páros ellenében , míg a két harmadik helyezett a fővárosi Horváth Sándor – Varga Zoltán és a Mari Csaba – Kőházi László kettős lett.

A pontversenyben Hegyi Zoltán , a fiatalabb testvér már negyedszer lett első , így pontjainak száma 40-re nőtt , a második helyen továbbra is dr Sás Tamás áll 27 ponttal , harmadik helyre jött fel Hegyi József 20 ponttal , míg Horváth Sándornak 17 pontja lett.

Az ünnepélyes díjkiosztón a győztes párosnak az Óramű Kft megbízásából Hámori Tamás versenyigazgató adta át a két értékes Zeppelin karórát míg a második helyezett pár Boros Betty kerámia művész egyedi ajándékát kapta meg díjként , míg a két harmadik a Béres Rt által gyártott Porcerő és Magnézium termékekből részesült. Ezen kívül mind a négy pár a kalocsai Porcelán manufaktúra által készített egyedi porcelán érmeket kapott. Ezúttal a főtáblára került 5-8. helyezett párosok is ajándékot kaptak még pedig a Magyar Olimpiai Bizottság által forgalmazott Sport 2015. évkönyv egy-egy példányát.

A vigasz verseny 1-3 helyezettjei az UNIQA Biztosító Rt , a Piac & Profit éves előfizetésit és a Kaisergarten Nier Kft borait kapták ajándékba. A jelen lévők örömmel olvasták illetve vitték magukkal a Figyelő , a Manager Magazin , a Piac & Profit és az Üzleti Világ legfrissebb  példányait. Ugyanakkor tájékozódhattak a Neckermann Utazási iroda katalógusából a különféle nyári ajánlatok közül. Emellett megtekintették a Nemzeti Sportnak az UNIQA Manager Open idei versenyeiről készült, és a hátralévő tornákat meghirdető fényképes cikkét.

Hámori Tamás külön köszönetet mondott a verseny sorozat , még nem említett , további állandó támogatóinak ,így a Dávid & Dessewffy és Társai Ügyvédi Irodának , a Decathlonnak , a Globomax Rt-nek , a KPMG-nek , az Autó-Licit Kft-nek , a Parfüm Line Kft –nek , a www.teniszlabda.hu internet áruháznak , a Pauker Nyomdának valamint a házigazda Park Teniszklub stábjának , akik most is kifogástalanul látták el feladataikat.

A résztvevők egy része jelezte , hogy indulni szeretne az UNIQA Manager Open következő , a salgótarjáni fordulóján , amelyet – a nyári szabadságolások előtt – még egy viadal , a siófoki követ.