Személyes adatainkat is kileshetik a drónok

2018. június 11. hétfő - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

Szigorúbb szabályozást szorgalmaz a drónok használatára az Európai Bizottság. Az új jogszabálytervezet biztonsági és személyesadat-kezelési alapelveket fogalmaz meg, és gondoskodik a magánélet védelméről is.

 

A drónpilótáknak például ügyelnie kell arra, hogy gépük biztonságos távolságot tartson a légteret használó egyéb járművektől, és repülés közben ne sodorjon mást veszélybe.

dubai drón

Kép:YouTube

Az Európai Bizottság a drónhasználat elterjedése miatt tett javaslatot a drónok uniós szabályzására. Az új szabályok az Unió jelenleg modernizált polgári légiközlekedés-biztonsági szabályainak részét képezik majd.

Céljuk, hogy biztonságosabbá tegyék a drónok reptetését és megkönnyítsék a szerteágazó nemzeti szabályokkal küzdő fejlesztők dolgát. Jelenleg a 150 kg-nál könnyebb drónokra nemzeti szabályozás vonatkozik.

A drónok forradalma
A drónok felhasználása a különböző ipari területeken már igen elterjedt az Egyesült Államokban és Kína fejlett részein, és a közeli jövőben egészen biztosan Magyarországon is forradalmasítják számos iparág, köztük az építőipar tevékenységét – olvasható a clue-drone.hu blogjában.

A képviselők szerint regisztrálni kell a drónpilótákat, ha drónjuk ütközés esetén sérülést okozhat. A drónt azonosítóval kellene ellátni.

Az Európai Repülésbiztonsági Hivatal és a Bizottság közösen dolgozza majd ki az uniós szabályok részleteit.

Hogy melyik drónt kell regisztrálni, azt a felhasználási cél alapján meghatározott kockázatfaktor szerint állapítják majd meg.

A két szervezet azt is eldönti, hogy milyen tényezők teszik kötelezővé többek között a maximum berepülhető távolságot mérő és ütközés-elkerülő eszközök, vagy automatikus landolási képességek meglétét. (eu.hu)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.