Nemzetközi jogi irodát választott a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete

2001. július 19. csütörtök - 16:16 / PP Online
  •    

Együttműködési megállapodás kötött a MTE és az Ernst & Young Ügyvédi Iroda, melynek alapján az E&Y szakmai tanácsaival, nemzetközi tapasztalataival és széleskörű jogi szaktudásával segíti az egyesület munkáját.

A megállapodás keretében a magyarországi internetes önszabályozás az eddiginél is szélesebb körben hasznosíthatja a nemzetközi tapasztalatokat, a társszervezetek, és egyéb, a kérdéssel foglalkozó állami és európai szervezetek dokumentumait.
A jövőben az E&Y Szabó, Kővári, Tercsák & Társai jogi iroda – az MTE jogi képviselőjével együttműködve – látja el valamenyi, az MTE által kiadott szakmai anyag jogi szempontú vizsgálatát, teljes körű jogi támogatást nyújt a jövőbeni állásfoglalások, iránymutatások kiadása során, az MTE-t érintő jogszabályok, jogszabálytervezetekkel kapcsolatos szakértői anyagokat készít. Folyamatosan tájékoztatja az egyesület tagjait a jelentős, más nemzetek jogait, illetve a nemzetközi jog tartalomszolgáltatást érintő szakmai történéseiről, jogi szakmai támogatást nyújt konferenciákon, egyéb rendezvényeken, valamint jogi segítséget nyújt az egyesület szakmai és politikai fórumokon (így különösen az Informatikai Kormánybiztos Hivatala és a Parlamenti Informatikai Bizottság előtt) való megjelenésekor.

Az együttműködés révén a magyarországi internetes önszabályozás nemzetközi tapasztalatokra, az Ernst & Young által biztosított széleskörű jogi tudásra támaszkodhat, ugyanakkor az MTE és tagjainak tevékenysége befolyásolhatja más, az internettel érintkező területek jogalkotási, szabályozási kérdéseit is.

Nemzetközi jogi irodát választott a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete

2001. július 04. szerda - 16:43 / PP Online
  •    

Együttműködési megállapodás kötött a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete és az Ernst & Young Szabó, Kővári, Tercsák & Társai Ügyvédi Iroda, melynek alapján az E&Y szakmai tanácsaival, nemzetközi tapasztalataival és széleskörű jogi szaktudásával segíti az egyesület munkáját. Ennek révén a magyarországi internetes önszabályozás az eddiginél is szélesebb körben hasznosíthatja a nemzetközi tapasztalatokat, a társszervezetek és egyéb a kérdéssel foglalkozó állami és európai szervezetek dokumentumait.

A jövőben az E&Y jogi iroda – az MTE jogi képviselőjével együttműködve –látja el valamenyi, az MTE által kiadott szakmai anyag jogi szempontú vizsgálatát, teljes körű jogi támogatásást nyújt a jövőbeni állásfoglalások, iránymutatások kiadása során, az MTE-t érintő jogszabályok, jogszabálytervezetekkel kapcsolatos szakértői anyagokat készít, a jelentős, más nemzetek jogának, illetve a nemzetközi jog tartalomszolgáltatást érintő szakmai történéseiről folyamatosan tájékoztatja az egyesület tagjait, jogi szakmai támogatást nyújt konferenciákon, egyéb rendezvényeken, valamint jogi segítséget nyújt az egyesület szakmai és politikai fórumokon (így különösen az Informatikai Kormánybiztos Hivatala és a Parlamenti Informatikai Bizottság előtt) való megjelenésekor.

Az együttműködés révén a magyarországi internetes önszabályozás nemzetközi tapasztalatokra, az Ernst & Young által biztosított széleskörű jogi tudásra támaszkodhat, ugyanakkor az MTE és tagjainak tudása befolyásolhatja más, az internettel érintkező területek jogalkotási, szabályozási kérdéseit.

Az MTE és az Ernst & Young Szabó, Kővári, Tercsák & Társai Ügyvédi Iroda közös munkájuk során konferenciákkal, kiadványokkal, szakmai, szakértői anyagok publikálásával kívánják elősegíteni a magyarországi internet gazdaság fejlődését.

Az Ernst & Young Szabó, Kővári, Tercsák & Társai Ügyvédi Iroda, az Ernst & Young nemzetközi hálózatának tagjaként különösen érdeklődik az internetgazdaság által felvetett új és sajátos jogi kérdések iránt, míg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete alapítása óta igen aktív egyebek mellett az internetet érintő jogi, szabályozási kérdésekben. Így a felek sikeres együttműködése az internetgazdaság és -társadalom egészére jelentős pozitív hatással lehet.