Honorálnák a brit autósokat, ha figyelnek a kerékpárosokra

2018. december 08. szombat - 16:06 / piacesprofit.hu
  •    

Olcsóbbá tennék a gépjárműbiztosítást a brit autósoknak, ha elvégeznek egy tanfolyamot, amitől nagyobb odafigyeléssel viseltetnének az utakon közlekedő kerékpárosok iránt. A brit közlekedési minisztérium egyúttal szigorúbban kezelné a kerékpársávban parkolást is. 

Tavaly összesen 100 kerékpáros, valamint 470 gyalogos vesztette életét az Egyesült Királyság közútjain, ami 5%-os növekedést jelent – írja a BBC. A kormány ezért több tucat intézkedést javasol a halálos balesetek számának csökkentése érdekében. 

en.wikipedia, org

en.wikipedia.org

A közlekedési tárca egy új rendőrségi egységet is létre kíván hozni, akik a kamerák által rögzített veszélyes vezetés bizonyítékait elemeznék, amire eddig a rendőrség berkein belül nem volt kapacitás. 

A brit közlekedésrendészeti szabályok felülvizsgálata során olyan új ajánlásokat is megfogalmaznának, hogy miként viselkedjenek a

Svájcban alkotmányos alapjog a kerékpározás
A svájciak háromnegyede népszavazáson úgy döntött, hogy vegyék fel a kerékpározást és annak infrastruktúráját az ország alkotmányába.

járművezetők a veszélyeztetett úthasználókkal szemben. A gyalogos és kerékáros szövetségek szerint jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az általános szabályok terén a sebességcsökkentésre. 

A brit biztosítókat tömörítő szövetség (ABI) a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy ők nem egyeztettek a kormánnyal a javaslatról, így nem ismerik a gépjárműbiztosítási díjak csökkentésére vonatkozó javaslatot sem. 2017-ben gépjárműbiztosítási kárigények mindössze 0,1%-ában volt érintett kerékpáros is, ezért az ABI nem tudja megmondani, hogy az új törvényjavaslat miként befolyásolja majd a biztosítási díjakat.

(Forrás: Biztosítási Szemle)