Biztonsági cégek világítják át a művészeket Hollywoodban

2019. február 07. csütörtök - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

Hollywood film- és televíziós ipara új üzletággal bővül: biztonsági cégekkel, amelyek a legaprólékosabban megvizsgálják a művészek múltját, mielőtt szerződtetik őket.

A lépéseket azt követően teszik meg, hogy a „MeToo” mozgalom kezdeményezőinek leleplezései és más botrányok következtében neves színészek, rendezők méltatlan tetteire, kijelentéseire derült fény – ami erkölcsi és anyagi kárt is okozott a stúdióknak.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Legutóbb Kevin Hart ügye: az ismert fekete-amerikai színészt kérték fel műsorvezetőnek az Oscar-díjak idei átadásánál. Ezután kiderült, hogy Hart a múltban egész sor homofób tartalmű twittert küldött. A művész a botrány kitörése után bocsánatot kért az érintettektől – és lemondott az Oscar-gála vezetéséről.

A hasonló esetek megelőzésére most munkát kapnak különleges biztonsági cégek, amelyekben korábban kormány-

Hogyan léphetünk fel a munkahelyi zaklatás ellen?
Kevesebb a munkahelyi zaklatás, az amerikaiak nagy része nem dolgozna olyan cégnél, ahol ez előfordulhat. Az Entrepreneur Europe-nak nyilatkozó HR-szakember arról beszélt, hogyan hozható létre biztonságos munkahelyi kultúra.

intézményekben dolgozó hírszerzési szakemberek, valamint a digitális hírközlés kiváló ismerői kapnak helyet.

Különös tekintettel arra, hogy a világhálón immár szinte minden hozzáférhető: évtizeddel korábbi twitter-üzenetek, az érintett ifjúságának iskolai képei és egyetemi dolgozatai – és megfelelő felkészültséggel az is előkeríthető, amit töröltek. Márpedig ha valahol, valamilyen bizonyítékra találnak arról, hogy az illető bármikor életében rasszista, nőgyülölő, homofób kijelentést tett, ilyesmit írt, ha vitatható környezetben mutatkozott, a kialakult légkörben ez elég lehet ahhoz, hogy meggondolják: lehet-e alkalmazni. Vagy azt javasolják, ha nagyon szükségük van a gyanúba keveredettre: vállalja, ami kiderült és kérjen bocsánatot, határolja el magát a történtektől.

(Forrás: The New York Times)