Lesz pályázat a gázkonvektorok cseréjére is

2017. június 08. csütörtök - 15:00 / PP
  •    

Még a nyár folyamán, de mindenképp a fűtési szezon előtt gázkonvektorcsere-támogatási programot fog meghirdetni a kormány.

Ezt a Népszava tudta meg az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM). A nyertes pályázók egy évet kapnának a kivitelezésre.

Mától lehet pályázni a melegebb otthonokra
Június 6-án 8 órától adhatták be a pályázatokat az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére az igénylők. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást.

A lap emlékeztet rá, hogy a kedden indult gázkazáncsere-pályázaton (lásd keretes írásunkat) az elavult gázkészülékek csak kondenzációs gázkazánra cserélhetőek, a tárca márciusban a konvektort kivette az így vásárolható készülékek sorából.

Azoknak azonban, akik ragaszkodnak a konvektorhoz, új pályázatot ígértek. A feltételeket májusra, az indulást júliusra tették, várható támogatási arányként 60 százalékot, keretként pedig másfél milliárd forintot helyeztek kilátásba, egyelőre azonban ennél többet nem közöltek. Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár legutóbb egy parlamenti kérdésre már nem jelölt meg konkrét indulási időpontot, de azt mondta, 80 százalékban támogatnák a cserét.

 

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek