Promóció

Tapasztalatok első kézből az Enterprise Europe Network kínálta lehetőségekről

2016. december 27. kedd - 15:31 / PP
  •    

Sikeres üzletemberek szerepvállalásával népszerűsíti az Európai Bizottság által létrehozott Enterprise Europe Network (EEN) a magyar vállalkozások számára kínált, többségében ingyenes szolgáltatásait. A jó példák és jó gyakorlatok hitelesen képesek közvetíteni azt a fő célt, miszerint a magyar kis-és közepes vállalkozások számára kiugrási lehetőséget tartogat az új exportpiacok elérése.

enterprise europe network logoAz Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Bizottság által életre hívott, több mint 60 országban, 3000 szakértő közreműködésével működő vállalkozásfejlesztési hálózat, melynek célja az európai kkv-k nemzetközi növekedésének elősegítése, kapcsolatrendszerük bővítése.

Az EEN három fő területen nyújt szolgáltatásokat:

Külpiacra lépés: A külpiacra lépési tanácsadás keretein belül a tanácsadók felmérik a vállalkozás jelenlegi helyzetét, javaslatot tesznek a potenciális új piacokra, valamint a külpiacra lépési stratégia felépítésében is támogatást nyújtanak.

Finanszírozás: Az EEN tanácsadók teljes körűen feltérképezik a vállalkozás céljaihoz elérhető hazai és nemzetközi pénzügyi forrásokat, legyen szó visszatérítendő vagy vissza nem térítendő konstrukcióról. A Hálózat kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően befektető keresésben is támogatja az innovatív vállalkozásokat.

Innováció: Az EEN szellemi tulajdonjog védelmi kérdésekben is támogatást nyújt az érdeklődő vállalkozásoknak. Az IMP3rove elemző program segítségével tanácsadóik segítik a vállalkozást innovációs képessége felmérésében, a fejlődési területek meghatározásában. A Horizon 2020 keretprogram KKV eszköz nyerteseit az EEN tanácsadók személyesen keresik föl, hogy tájékoztassák az elnyert összeg optimális felhasználásáról, illetve a további lehetőségekről.

Annak érdekében, hogy az EEN               által nyújtott szolgáltatások minél több vállalkozáshoz eljussanak, a magyarországi konzorcium létrehozta az Enterprise Europe Network követ programját, melyet az Enterprise Europe Projekt végrehajtásáért felelős KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME) a 2013-as év jó gyakorlatának választott.  Az EEN országos lefedettségét biztosító 8 tagú konzorciuma által jelölt, már sikeres, példaképnek tekinthető, két évre választott vállalkozó követek hathatós segítséget nyújtanak a kkv tulajdonosok és vezetők megszólításában, az EEN szolgáltatásainak népszerűsítésében.

A követektől azt kérik, hogy legalább a Hálózat két eseményén vegyenek részt évente, ahol megosztják tapasztalataikat és az EEN szolgáltatásainak előnyeit. Cserébe számos lehetőséget kapnak, hogy népszerűsíthessék vállalkozásukat, valamint a Hálózat szervezésében megvalósuló tréningeken és egyéb tájékoztató rendezvényeken is részt vehetnek.

Az új követek ünnepélyes kinevezésekor a korábbi követek hangsúlyozták, az EEN valódi partnerséget, közösséget jelent, ahol jó együtt dolgozni. A követek bár hivatalosan leköszönnek, kinevezésük valójában örökre szól, továbbra is együtt dolgoznak, segítik egymás munkáját.

Az Enterprise Europe Network 2016. december 13-án választotta meg legújabb követeit, akiket hamarosan részletesen bemutatunk!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor