Ne Volvót vegyen, ha nem tud lemondani a száguldásról

2019. március 09. szombat - 16:13 / piacesprofit.hu
  •    

A jövő évtől kikerülő Volvo autókat legfeljebb óránként 180 km-es sebességre lehet majd gyorsítani, jelentette be a gyár. A szigorítás elsősorban a német autósok biztonságát erősíti, hiszen jószerével csak a német autópályákon lehet korlátozás nélkül száguldani.

A sebességkorlát nem megoldás a balesetekre, de ha azzal csak egy életet mentenek meg, már nem lesz hiába, mondta Hakan Samulsson. Az autógyártó vezérigazgatója hozzátette, hogy döntésükkel egyúttal vitát is kívánnak indítani a kérdésről: nem joga, vagy akár kötelessége is az autógyártóknak, hogy beflyásolják vásárlóik vezetési szokásait?

A Volvo V40 - Kép: PP

A Volvo V40 – Kép: PP

A jelenleg forgalomban lévő Volvo-kocsik sebessége motorizáltságuktól függ, de vannak köztük, amelyek végsebessége eléri a 250 km/h-t. Svédországban ezzel mindenesetre nem sokra mennek: az ország útjain és autópályáin általában 110, esetenként 120 km/óra a megengedett maximális sebesség és a túllépőket kemény pánzbüntetés várja.

Úgy tűnik, a németek száguldozhatnak tovább
A német konzervatívok ellenzik a sebesség korlátozását az autópályákon, sőt enyhítenének a károsanyag-határokon. A Zöldek a tüdőgyógyászokra hivatkozva veszélyesnek tartják a terveket.

A Volvo tavaly 642.000 autót adott el 100 országban, 12 százalékkal többet, mint 2017-ben. A konszern a közlekedésbiztonság úttörőjének tekinti magát és célul tűzte ki, hogy 2020-tól gyártott kocsijai egyetlen emberéletet se oltsanak ki.

(Forrás: dpa)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor