Megéri, ha tulajdonos az alkalmazott

2016. március 08. kedd - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

Létezik egy költséghatékony megoldás a munkavállalók ösztönzésére: újra életre kelt a munkavállalói résztulajdonosi program. A lehetőség ráadásul adózási szempontból is jobban megéri a cégnek, mint más pénzbeli ösztönzők.

a kasszához kérik a telektulajdonosokat

Kép: Freedigitalphotos/visionary7

„A dolgozói részesedésszerzés egyik formájaként a Munkavállalói Résztulajdonosi Programot privatizációs eszközként a 1992. évi XLIV. törvény (MRP törvény) honosította meg Magyarországon, mely azonban a privatizációt követően jelentőségét vesztette. 2015. november 28-tól azonban az MRP törvény olyan új típusú MRP szervezetet alapítására vonatkozó szabályozással egészült ki, amely ismét felkeltheti a társaságok figyelmét e jogintézmény iránt” – ismerteti Kamocsay-Berta Eszter, a KCG Partners Ügyvédi Társulás vezető partnere.

Új típusú Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) alapítható a munkáltató gazdasági teljesítményének javítása céljából közvetlen munkavállalói érdekeltség megteremtésével. Az új típusú MRP korszerűbb és rugalmasabb konstrukciót, valamint kedvezőbb adózási feltételeket biztosít a munkavállalók ösztönzésére a jelenleg ismert javadalmazási eszközöknél, így például a munkavállalói értékpapír-juttatási programnál, a dolgozói részvénynél vagy más prémium-, és bónusz-rendszernél. Az ilyen MRP szervezet alapításából immáron a hitelintézetek és a biztosítók sincsenek kizárva, de egyéb társaságok részére is nyitva áll ez a lehetőség.

Adózás szempontjából is megéri

Adózási szempontból az MRP rendkívüli előnye, hogy az azt bevezető vállalkozások számára az MRP szervezet által teljesített kifizetéseket csak a 15 százalék személyi jövedelemadó terheli. Vagyis nem merül fel a munkáltató által fizetendő 27 százalék szociális hozzájárulási adó vagy a magánszemélynél egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettség.

A cafeteria a motivációt is felpörgeti
Habár európai átlagban nem rossz a magyar munkavállalók munkahelyi elkötelezettsége, azért bőven van még tennivalója a munkáltatóknak, hogy megtarthassák a jó munkaerőt a cégüknél. Ehhez mutatunk három bevált módszert.

Az MRP program keretében az alapító társaság részesedést (jellemzően részvényt vagy üzletrészt) juttathat az általa létrehozott MRP szervezetnek, amely cserébe tagi részesedést biztosít szervezetében a társaság dolgozói számára. A társaság által meghatározott feltételek bekövetkeztével a munkavállaló az MRP szervezetben fennálló tagi részesedését pénzre vagy a társaság részvényeire/üzletrészére válthatja át. Az átváltásáig azonban a munkavállaló osztalékra jogosult, mely ösztönzi a munkavállalók tulajdonosi szemléletét. Ugyanakkor az alapító társaság részvényeihez, vagy üzletrészéhez kapcsolódó egyéb tulajdonosi jogokat kizárólag az MRP szervezet gyakorolhatja. A társaság vállalatpolitikája függvényében az MRP kizárólagos vagy kiegészítő ösztönzési eszköz is lehet, amelybe bevonhatóak a társaság leányvállalatai és kapcsolt vállalkozásai is.

Az új típusú MRP főbb előnyei:

  • Növeli a társaság gazdasági teljesítőképességét;
  • Ösztönzi a munkavállalók tulajdonosi szemléletét;
  • Munkáltatói ellenőrzést biztosít az MRP szervezet rendelkezésére bocsátott tulajdonrész felett;
  • Jelentős adókedvezményekkel jár;
  • Rugalmasabb szabályok alkalmazását teszi lehetővé;
  • Alkalmas az egyéb munkavállalói javadalmazási módok költséghatékonyabb kiváltása.

„Az új típusú MRP szervezet kedvező adóstruktúrája és rugalmas szabályai révén számottevő érdeklődésre tarthat számot a munkavállalók ösztönzését erősíteni kívánó társaságok részéről, melynek eredményeként egy új és hatékony jogintézménnyel bővülhetnek a társaságok rendelkezésére álló javadalmazási eszközök” – mondta el Kamocsay-Berta Eszter ügyvéd.

A cég és a dolgozó is nyer az adománnyal
Tavaly összesen 6 milliárd forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel támogatták dolgozóikat a felelős munkáltatók. Egy év alatt több mint 84 százalékkal emelkedett munkáltatói hozzájárulásokon felül adható adományok összege. A vállalatok körében nem csak az adó- és költségelőnyök miatt, de a munkavállalók lojalitásának és pénzügyi tudatosságának növelése érdekében is hasznos ez a béren kívüli juttatás.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek