Kihirdették az ÉV GYÁRA pályázat nyerteseit

2019. május 07. kedd - 15:31 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A GyártásTrend Magazint is kiadó PPH Media kihirdette az ÉV GYÁRA 2018 verseny győzteseit május 3-án a Larus Étteremben. Az autóipari beszállító Continental Automotive Hungary Kft., a műanyagfröccsöntő Simon István Egyéni Vállalkozó és a világítástechnikai és autóipari beszállító vállalat, az EMIKA Zrt. nyerte a bevételi árkategóriák alapján kiosztott három összetett díjat.

A nagy presztízsű és nagy múltú német „Die Fabrik des Jahres” verseny mintájára negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az ÉV GYÁRA versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett ÉV GYÁRA díjat pedig az a gyáregység nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdettünk, idén is külön osztottunk ÉV GYÁRA díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3–10 milliárd forint közötti és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cég körében.

ÉV GYÁRA lett:

ÉV GYÁRA 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában: Continental Automotive Hungary Kft.

ÉV GYÁRA 3–10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategóriában: Simon István e.v.

ÉV GYÁRA 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában: EMIKA Zrt.

A Continental Automotive Hungary Kft. nyerte az Év Gyára 2018 díjat a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában. A díjat Vándor Ágnes, a PPH Media ügyvezetője (bal szélen) adta át a gyáregység menedzsmentje részére.

A Continental Automotive Hungary Kft. nyerte az Év Gyára 2018 díjat a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában. A díjat Vándor Ágnes, a PPH Media ügyvezetője (bal szélen) adta át a gyáregység menedzsmentje részére.

Kategóriagyőztesek:

Legjobb menedzsmentfolyamatok (kategóriatámogató: MEWA): STI Petőfi Nyomda Kft.

Leginnovatívabb gyártó:                                           Videoton Elektro-PLAST Kft.

Legjobb termelő:                                                       Continental Automotive Hungary Kft.

Legeredményesebb gyártástámogató:                       Hell Cégcsoport – Quality Pack Zrt.

Vevői elégedettség:                                                   EMIKA Zrt.

Dolgozói elégedettség:                                              Duna-Dráva Cement Kft.

Beszállító kapcsolatok:                                              Simon István e.v.

Energiahatékonyság (kategóriatámogató: CYEB): Continental Automotive Hungary Kft.

Ipar 4.0:                                                                     Continental Automotive Hungary Kft.

A zsűri különdíja iparágformáló tevékenységéért:    IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke (középen) és az ÉV GYÁRA 2018 verseny 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategória győztese, a Simon István e.v. ügyvezetője, Simon Péter (jobbra) és alapítója, Simon István (balra)

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke (középen) és az ÉV GYÁRA 2018 verseny 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategória győztese, a Simon István e.v. ügyvezetője, Simon Péter (jobbra) és alapítója, Simon István (balra)

A vállalatirányítási rendszerből kinyerhető, számadatokra épülő pályázati adatlapokat november végéig kellett beküldeniük a cégeknek, összesen 63 kategóriapályázat érkezett. Ezt követően alakította ki a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Kft. kategóriánként a három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét.

Idén a nagyvállalati árbevételű cégek jelentkezése erősen felülreprezentált volt a többi kategóriához képest, így kimondottan erős volt a mezőny. A kiválasztott cégeket a PPH Media, a Process Solutions és a verseny további szakmai partnerei, az MTA SZTAKI és a CYEB szakemberei járták végig, hogy a helyszínen is auditálják a benyújtott adatokat, továbbá személyes benyomásokat szerezzenek a gyárak működéséről. Az eredményeket végül egy szakértőkből álló zsűri előtt prezentálták, akikkel együtt született meg a végleges döntés.
A díjakat a gálán a zsűri tagjaitól vehették át a díjazott vállalatok.

Droblyen Csaba vezérigazgató (jobbra) és Simon André lámpa üzletág vezető (balra), az EMIKA Zrt. képviselői átveszik az ÉV GYÁRA 2018 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategória győztesének járó díjat. A díjat átadja Zákányi Virág, a GyártásTrend Magazin főszerkesztője.

Droblyen Csaba vezérigazgató (jobbra) és Simon André lámpaüzletág-vezető (balra), az EMIKA Zrt. képviselői átveszik az ÉV GYÁRA 2018 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategória győztesének járó díjat. A díjat átadja Zákányi Virág, a GyártásTrend Magazin főszerkesztője.

Manapság nemcsak a fogyasztási cikkek piacán, de a vállalatok közti kereskedelemben is felértékelődnek a szolgáltatások, egy gyárnak ma már sokkal jobban kell domborítania erényeit, erősségeit a B2B szektorban is, mint az korábban jellemző volt.

Többek között ebben is nagy szerepe van az ÉV GYÁRA versenynek, amely évről évre lehetőséget nyújt a hazai gyártó üzemeknek arra, hogy megmérethessék magukat, és példásan működő folyamataikkal employer branding eszközöket kaphassanak a kezükbe, vagy akár beszállítói partnerkapcsolataik erősítését érhessék el.

A versenyben shortlistre került még: BOS Automotive Products Magyarország Bt., Hafner Pneumatika Kft., Mapei Kft., Videoton Battery Technologies Kft.

Idén a versenyzők között volt műanyagipari, autóipari gyártó, fémipari vállalat, ipari pneumatikával foglalkozó cég, élelmiszeripari, építőipari vállalatok és elektrotechnikai gyártók is.

A versenyt jövőre is meghirdeti a kiadó. Részletek: www.evgyara.hu