Elszámoltatná a kókler marketingeseket a Marketingőrség

2019. január 25. péntek - 10:34 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A Kreatív Kontroll megalapította a Magyar Marketingőrséget, hogy – közleményükből idézve – „a hazai marketingkonferenciákat megtisztítsa a semmitmondástól, a piacon elszaporodó kóklereket felismerje és elszámoltassa, operatív eszközeivel pedig a hazai kkv-piacon helyszíni biztosítást nyújtson a marketingsérült vállalkozásoknak.”

A Marketingőrség első akciója a sok marketingkonferenciának otthont adó Lurdy házban zajlott, ahol fánkokat osztogattak egy konferencia résztvevőinek (és a boltosok is kaptak). A fogadtatás pozitív, minden hozzánk eljutó visszajelzés alapján finom a fánk, a gerillaakciót is jól fogadta a közönség, a „COPY-01” egyedi rendszámos, fényvillogós Chryslert folyamatosan fotózták.

A gerillamarketing-kampányhoz weboldal is élesedett: a marketingorseg.hu oldalon bejelentést tehet bárki, aki marketingvétségeket tapasztal, például „előre megfontolt szándékkal elkövetett piacvesztésre” gyanakszik, mely a tartalommarketing stratégiai hiányára utal; a rossz e-mail-marketing „konverzió ellen elkövetett vétség alapos gyanúját” veti föl; az unalmas közösségimédia-jelenlét „hirtelen felindulásból elkövetett hatékonyságrombolásnak” számít. Az oldalon marktingbűn-megelőzési szakirodalmat is talál az olvasó.

marketingőrség

Sipos Zoltán visszatérő előadó a hazai marketingkonferenciákon, a DIMSZ tartalommarketing-tagozatának elnöke és a Kreatív Kontroll stratégiai igazgatója – ezúttal marketingőrként őrizte a Lurdy házban zajló események marketingszínvonalát. Missziójuk az, hogy a hazai marketingszakma (nyugati országok marketingszakmáihoz mért) lemaradását csökkentsék – e missziójukból fakad intenzív piacedukációs tevékenységük (tréningek, saját szervezésű konferencia, marketingkönyvek, saját kiadású szakmai magazin, közel 700 szakmai anyagot tartalmazó online szakkönyvtár), ezután pedig ebben a szellemben kezdenek járőrözni a Marketingőrök is.

A marketing fenegyerekei sem vetik meg az előadói képzést
Mit keresnek a Kreatív Kontroll profi előadói egy előadói képzésen? Zoli okosórát vásárolna, de Magyarországon ez sem egyszerű. Folytatódik a Kreatív Kontroll valóságshow-ja a Piac & Profiton.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek