Csípjük a távmunkát

2016. május 09. hétfő - 08:09 / PP/MTI
  •    

A magyar munkavállalók túlnyomó többsége támogatja a távmunka lehetőségét, mivel segít a munka és a magánélet jobb összehangolásában. Ugyanakkor a dolgozók kétharmada úgy véli ez csak kevés pozícióban kivitelezhető.

folyóparton, egy csónak mellett laptopon dolgozó férfi

Kép:Pexel

A magyar munkavállalók 53 százaléka teljes mértékben, 30 százaléka pedig inkább támogatja a távmunkát, míg 3 százalékuk egyáltalán nem dolgozna így  -derült ki a Profession.hu felméréséből. Martis István, az állásportál ügyvezető igazgatója szerint a munkaerőpiacon tapasztalható strukturális problémák megoldását – szakképzett munkaerő hiánya, munkaerő kivándorlás, több a betöltetlen állások nagy száma – segítheti a távmunka terjedése, mert így olyanok is dolgozhatnak, akik valamilyen okból otthonukhoz kötöttek.

Kilenc tipp a sikeres otthoni munkához
Az alkalmanként otthonról vagy egyéb alternatív helyekről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár mind a cégvezetés, mind az alkalmazottak számára. A hosszú távú távmunkás életformára való átállás azonban alapos előkészítést igényel.

A felmérés szerint a válaszadók 46 százaléka szívesen dolgozna távmunkában, de 43 százalékuk úgy látja, hogy – ahol dolgoznak – a cég tevékenységéből adódóan nincs rá lehetőség, 30 százalékuk pedig az atipikus foglalkoztatáshoz szükséges vállalati kultúrát hiányolta. A megkérdezetteknek csupán 12 százaléka jelezte, hogy van vagy volt tapasztalata a távmunkáról.

A felmérésben kiemelték: a távmunka legfőbb előnyei közül a válaszadók a többsége a rugalmasságot, a közlekedésre fordított idő és pénz csökkenését jelölte meg. Ugyancsak többségi vélemény volt, hogy a távmunka segíti a munka és magánélet összehangolását, növeli a munkavállalók önállóságát. A válaszadók 66 százaléka azonban úgy véli, hogy kevés az olyan pozíció, ami távmunkában betölthető.

A távmunka Magyarországon is egyre terjed, aminek oka, hogy a munkáltatók egyre jobban felismerik azokat az egyértelmű – főként gazdasági – előnyöket, amelyeket a távmunka alkalmazásával nyerhetnek. Ez az atipikus foglalkoztatási forma nemcsak a munkavállalókat teszi boldogabbá, hanem a cégeknek is komoly költségcsökkentési tényezőt jelent.  A távmunka régiós szinten különösen Csehországban népszerű, ahol a dolgozók mintegy 9 százaléka teljes egészében távmunkából tartja el magát és a részben távmunkában dolgozók aránya is 15,2 százalék. Bár Magyarországon ez az arány sokkal alacsonyabb (0,5 százalék, illetve 2,8 százalék) a magyar cégek körében is egyértelműen nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt. A nemzetközi összehasonlításban Magyarországon rendkívül alacsony atipikus fogalkoztatási formák elterjedése az alacsony  foglalkoztatottság növelésének egyik eszköze lehet.

Kilenc tipp a sikeres otthoni munkához
Az alkalmanként otthonról vagy egyéb alternatív helyekről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár mind a cégvezetés, mind az alkalmazottak számára. A hosszú távú távmunkás életformára való átállás azonban alapos előkészítést igényel.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek