Beszámoló a Manager Open győri idénynyitó versenyéről

2017. május 04. csütörtök - 20:24 / piacesprofit.hu
 •    

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIII. Menedzser Teniszbajnokság első idei versenyének – immár hetedik alkalommal – a gyönyörű barokk város, Győr adott otthont. Helyszíne a GYAC - az egész heti eső ellenére kiválóan előkészített pályái voltak -, amely nemrég egy csodaszép klubházzal, teraszos étteremmel, modern öltözőkkel és új parkolóval gazdagodott.

Nemcsak a helyi egyesület, hanem a másik két győri klubban,  az Elektromosban és a Lendületben teniszező üzletemberek közül is sokan elindultak de érkeztek vállalkozók és menedzserek Agárdról, Gyöngyösről és Kecskemétről is . Budapestről meglepően sokan neveztek, köztük – mintegy nemzetközi rangot is adva az eseménynek – három, a fővárosban működő, kínai vállalat tulajdonosa is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató megköszönte Soós Szabolcs klubelnök előkészítő munkáját és üdvözölte dr Borkai Zsolt olimpiai bajnok polgármestert, a MOB elnökét , aki maga is jó versenyzést kívánt a résztvevőknek. Reményét fejezte ki , hogy idén túlszárnyalja a tavalyi eredményét. Majd a sorsolás és a játékrend ismertetésére került sor. Újdonság , hogy az idei kiírásnak megfelelően ez évben a résztvevők két korcsoportban mérkőznek meg. Ugyanakkor külön kiegészítő vegyes páros számra is sor került a győri résztvevői csúcsot hozó viadalon.

A helyi televízió nemcsak a megnyitót vette fel, hanem külön –külön  interjút készített Borkai Zsolttal és Hámori Tamással. Ebben a versenyigazgatót arról kérdezték meg, hogy miért tipikus menedzser sport a tenisz és milyen okok magyarázzák a verseny sorozat évről-évre növekvő népszerűségét.

A legnagyobb figyelem természetesen a 100 éven aluliak között induló – ez persze a pár együttes korára vonatkozik –  Borkai Zsolt játékát kísérte, aki ezúttal is korábbi partnerével Bozsonyi Szilveszterrel indult. A szerencse azonban ezúttal elpártolt tőlük, ugyanis csoportjukban körbeverés volt , és rosszabb játék aránnyal ők estek ki így nem jutottak fel a főtáblára.

A meglehetősen hideg, szeles időben a legjobb 8 közé végül  2-2 győri, kecskeméti és gyöngyösi továbbá  1-1 agárdi és fővárosi menedzser pár jutott. Ettől kezdve a mérkőzések már kieséses alapon és a papírformának megfelelően folytatódtak. A döntő sem hozott különösebb nagy küzdelmet, a rutinos agárdi pár, amely tavaly két versenyt is megnyert, simán legyőzte a hazaiak legjobb együttesét.

A 100 éven felüliek korcsoportjában a döntő színvonalas küzdelmet hozott és ugyanez mondható el a vegyes párosokra is. Az eredmények a következők:

 • 100 éven aluli korúaknál :
   1. László Csaba – Szécsi Gábor / Agárd /
   2. Soós Ákos – Somogyi Mihály / Győr /
   3. Horváth Sándor – Szabolcsi Gábor / Budapest / és Rózsa Péter – Papp Károly / Győr

/ Az itt szerzett pontok beszámítanak be az országos pontversenybe /

   • 100 éven felülieknél :
   1. Soós Szabolcs – Jagicza Gábor
   2. Birtha Gábor – Villányi Balázs
   3. Németh Gusztáv – Vaikovics László és Kristóf Tibor – Sallai Zoltán / mind győriek /
 • –  Vegyes páros / kiegészítő szám / :
   1. Kanel Gyula – Kanel Ágnes
   2. Deák Béla – Straub Anikó / mind budapestiek /

A pontverseny állása a győri versenyt követően : László Csaba , Szécsi Gábor 10-10 pont , Soós Ákos , Somogyi Mihály 7-7 , Horváth Sándor , Szabolcsi Gábor 5-5 , Rózsa Péter, Papp Károly 4-4 pont.

Az ünnepélyes díjkiosztás során Boros Betty kerámia művész kézműves alkotását mint fődíjat , a győztes párok serlegeit , a helyezetteknek járó érmeket valamint az Önkormányzat ajándék csomagjait és a Pauker nyomda egyedi okleveleit Soós Szabolcs , Pintér Balázs és Hámori Tamás adta át az eredményes pároknak. A versenyigazgató egyúttal köszönetet mondott a további szponzoroknak így elsősorban a kiemelt támogató Qatar Airways-nek , a Globomax Zrt-nek , a Parfüm Line Kft-nek, a Decathlonnak, a Dessewfy & Dávid Ügyvédi Irodának. A verseny során az Üzleti Világ és a Piac & Profit aktuális példányai is olvashatók voltak.

A jól sikerült idénynyitót követően már most többen jelezték részvételi szándékukat a következő, a május 27-i szegedi menedzser tornára.