Berlini megálló a nemzetközi startup-túrán

2018. április 17. kedd - 11:15 / piacesprofit.hu
  •    

Isztambult követően a német fővárosban kaptak lehetőséget a V4-es országok startup vállalkozásai. A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. A globális programsorozat következő állomása Boston és New York lesz.

 

A berlini befektetői és partnertalálkozókat követően megállapítható, hogy a magyar és régiós startup vállalkozásoknak Berlin és a német innovációs ökoszisztéma a legjobb következő lépés a globális piac felé vezető úton, melyet olyan kezdeményezések, mint a Startup Campus program nagyban tudnak segíteni – mondta el Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.Startup Berlin

Az eseményen hazánkat az influencer marketing területén működő automatizált, saját fejlesztésű rendszert kidolgozó Post for Rent, a nemzetközi kereskedelmi ügyleteket automatizáló Trustchain Systems, az egyedi ételrendelési szoftver, az Ordit, valamint a röntgensugárzás csökkentésével kinetikus képalkotó eljárást fejlesztő Kinepict vállalkozás képviselte.

Jobban mehet az üzlet, ha erre odafigyel
A startupok fő célja, hogy innovatív ötletüket ne csak hazai, de nemzetközi környezetben is sikerre vigyék. Ennek azonban számos buktatója van a nyelvi korlátoktól a kapcsolati tőke hiányán át a nemzetközi vevők felkutatásáig, amire a Start it @K&H inkubátor és az Infinityn International 7 hasznos tippet kínál.

A globális programsorozat következő állomása Boston és New York, melyre egészségügyi fejlesztéseken dolgozó innovatív vállalkozások utazhatnak. Az egyhetes túra során a startupok ellátogatnak majd többek között a Harvard és az MIT innovációs részlegére, részt vesznek New York egyik legnagyobb tech-konferenciáján, a Techday-en, és üzleti találkozók keretében a szervezők biztosítják számukra az USA-ban való validáció lehetőségét.

A Hiventures az elmúlt évben több mint 100 befektetést hajtott végre 6,7 milliard forint értekben, mellyel a régió meghatározó állami kockázati tőkealapja lett. Az előttünk álló időszakban a legfontosabb feladat a tőkealap nemzetközi népszerűsítése, ezzel párhuzamosan olyan partnerhálózat kiépítése, mely segítheti a csapataink következő körös befektetését, valamint lehetőséget nyújt nemzetközi partnerek bevonásával közös befektetésekre.