Ollie hívásra házhoz visz

2018. május 05. szombat - 12:07 / piacesprofit.hu
  •    

Önjáró kisbusszal kísérletezik a német vasúttársaság: “Olli” alkalmazással lesz hívható és feladata, hogy a végállomásokról lakásukig szállítsa a tömegközlekedőket.

Sokan azért nem használják Berlinben a tömegközlekedést, mert a központtól távol laknak és a járatok végállomásától még nagyobb utat kell megtenniük lakásukig.

Kép: Die Welt

Kép: Die Welt

Ezt a problémát oldaná meg az Olli nevű, önjáró, elektromos minibusz. Tervezői el akarják kerülni, hogy egy járművel több nehezítse a forgalmat, ezért Ollinak nem lesz menetrendje. Csak szükség esetén indulna el, miután mobilra letölthető alkalmazással hívják.

Főleg a tömegközlekedés járatainak végállomásaira, hogy onnan “házhoz” szállítsa utasait.

A német főváros technológia-parkjában már huzamos ideje működtetik a kisbuszt, hamarosan járja majd a nagy kórház, a Charité útjait is, majd a berlini utcákon próbálják ki Olliet, mielőtt üzembe helyezik.

(Forrás: Die Welt)

Önvezető busz indul Bécsben
A napokban megkezdik az osztrák főváros első önjáró elektromos autóbuszának tesztelését – közölte az osztrák főváros Külképviseleti Irodája. A sofőr nélküli buszt először a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien leopoldaui garázsában próbálgatják, majd ősztől tesztelik forgalomban. Menetrendszerűen 2019-től szállíthat utasokat.