Okos megoldásokat keresnek, az okos városokra

2016. augusztus 28. vasárnap - 12:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter pályázatot hirdetett a 2016. augusztus 23. és október 9. közötti időszakra Smart City Micro Solutions 2016 néven. A legeredményesebb három munkát a zsűri 100-250 ezer forint értékű tárgynyereménnyel jutalmazza.

lesz pénz innováűcióra

Kép: SXC

Az első díjat elnyerő pályázó a tárgynyereményen felül lehetőséget kap ötletének prezentálására a Smart Future Lab Zrt. képviselői, és a Befektetési Bizottság előtt, amelynek folyománya lehet egy maximum 50 millió forint összegű magvető befektetés és az ezzel járó inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevétele közös vállalkozás keretein belül. A díjak átadására 2016. október 21-én az Okos Jövő innovációs Klaszter által szervezett Smart Future Forum 2016 konferencián kerül sor ünnepélyes keretek között.

A pályázat célja az innovációs hajlam ösztönzése és erősítése, valamint a városok minőségi fejlesztése és támogatása a mikromegoldásokon keresztül. A Klaszter fontosnak tartja támogatni a hazai innovációt, ezért olyan ötleteket várnak a szervezők, amelyek újdonsággal és a felhasználók részére gyakorlati haszonnal rendelkeznek. A szervezők az okos mérés, okos hálózat, okos város, elektromos közlekedés, ICT és IoT megoldások a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szolgálatában témakörökben várják a pályamunkákat.

A pályázaton bármely kis- és középvállalkozás, egyéni vállalkozó, valamint főiskolai/egyetemi hallgató részt vehet, utóbbiak pedig nemcsak egyénileg, hanem csoportosan is benyújthatják pályázatukat. A pályázatokat 2016. augusztus 23-tól október 9. éjfélig várja a zsűri a [email protected] címre.

Az elbírálás szempontjai között szerepel az innovációs jelleg, az ötlethez kapcsolódó hatásvizsgálat, a fenntarthatóság és gazdasági megvalósíthatóság, felhasználói érték, illetve a kreativitás. Az értékelést szakmai zsűri végzi, melynek tagjai a az Okos Jövő Innovációs Klaszter vezetősége által delegált tagokból, valamint a Smart Future Lab Zrt. képviselőiből állnak.  Az értékelés határideje 2016. október 14.

Egy nap 2036-ban
Húsz éven belül életünket alapvetően átalakítja majd a technológiai fejlődés: hogy milyen alaposan, azt csak akkor értjük meg, ha belepillantunk a húsz évvel későbbi jövőbe. Huber Krisztián, az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnökének segítségével belepillantunk a jósgömbbe.