Miért nem csukták le a bankárokat?…

2017. október 31. kedd - 15:04 / piacesprofit.hu
  •    

Nagy hiba, hogy a 2008-as nagy pénzügyi válság után nem csukták le a felelős brit bankárokat, és nem kobozták el a vagyonukat – mondja Gordon Brown korábbi pénzügyminiszter és kormányelnök.

A munkáspárti Brown 2007 és 2010 között állt a brit kormány élén, miután előtte egy évtizeden át országának pénzügyminisztere volt. A héten megjelenő önéletrajzában megsemmisítően bírálja hazája nagy bankházainak vezetőit, és figyelmeztet: miután azokat nem vonták a válság után felelősségre, a pénzintézetek nem tanultak a történtekből, és továbbra sem ellenőrzik őket megfelelően, a válság megismétlődhet.

Kép:Pixabay

Kép: Pixabay

A helyzet nem változott, baj esetén a vezető bankokra megint azt mondják majd: túl nagyok ahhoz, hogy csődbe menjenek, és ismét az adófizetők pénzéből állítják majd őket talpra.

Brown véleménye szerint a bankok akkori vezetőit, akik az állam milliárdos pénzeiért felelősek, a válság után felelősségre kellett volna vonni, börtönbe küldeni, visszafizettetni velük óriási jutalompénzeiket, elkobozni vagyonukat, és eltiltani őket a pénzügyi tevékenységtől. (The Times)

Ki miatt lesz a következő válság?
Manapság számtalan egyensúlytalansággal találkozhatunk, amelyekből nehéz megjósolni, hogy melyik válthatja ki a következő gazdasági válságot. Kérdéses, hogy a gazdaságok fenntartják-e a jelenlegi jó teljesítményüket, és a potenciális kockázatok idővel eltűnnek-e. Kellemetlen, hogy a globális gazdaság nagymértékben összefonódik, és az egyes kockázati tényezők realizálódása könnyen más problémákat eredményezhet – olvasható az Akcenta közleményében.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor