Aratnak az okos automaták – rászoktunk az ATM-es befizetésekre

2019. március 04. hétfő - 09:08 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A tavalyi évben az OTP Bank okos ATM-jein történő befizetések száma meghaladta a 2 milliót. Volt, hogy egy nap alatt két milliárd is gazdát cserélt.

A szolgáltatás népszerűségét látva a hitelintézet a jövőben további 100 helyszínen jelenik majd meg a készpénz ki-és befizetésére alkalmas új, érintőképernyős automatákkal.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az OTP Bank 2016 őszén kezdte meg a készpénzbefizetésre is alkalmas okos ATM-ek telepítését országszerte. A 200 darab gépen a tavalyi év során megháromszorozódott a befizetések száma 2017-hez képest, ami több mint 2 millió tranzakciót jelentett.

A tavalyi év során hónapról-hónapra egyre népszerűbbé váltak az ügyfelek körében az okos ATM-ek. A havi tranzakciószám 2018 januárjához képest decemberre megduplázódott. Ahogy az ATM-enkénti napi átlagos befizetések száma, úgy azok összege is emelkedett: a 2017-es adatokhoz képest mintegy 20 százalékkal nőtt az átlagos befizetés összege is.

Érdekesség, hogy a teljes év során több mint 30 tonnányi bankjegyet fizetettek

Jobban járhatunk, ha év elején igénylünk hitelkártyát
Érdemes az év elejére időzíteni a hitelkártya igénylését, hiszen így több idő áll majd a kártyabirtokos rendelkezésére az év végén járó visszatérítések maximalizálásához – tanácsolják az OTP Bank szakértői.

be az OTP Bank okos ATM-jeibe az ügyfelek, és az egy napon történt legmagasabb összbefizetés meghaladta a 2 milliárd forintot.

Mivel a ki-és befizetésre alkalmas okos ATM-ek száma alig változott a tavalyi év során, a bank szakértői szerint az erőteljes növekedés annak köszönhető, hogy az ügyfelek igénylik ezt a korszerű megoldást. 

A tavalyi évben a befizetések közel harmada a fiókok zárva tartása alatt (17 óra és 8 óra között) történt. Az ügyfelek számára tehát jelentős előnyt jelent a munkaidőn kívüli befizetések lehetősége. Látva a szolgáltatás népszerűségét, szeretnénk még kényelmesebbé és még több ember számára elérhetővé tenni ezt a megoldásunkat, így az idei év során további 100 új, okos ATM kihelyezését tervezzük országszerte” – mondta Kéner Zsolt, az OTP Bank senior üzletfejlesztési menedzsere.