vonalkód

alakfelismerő szoftver, amazon, garantált alapjövedelem, hangfelismerő szoftver, kamera, kémkedés, kína, magánélet, megfigyelés, mesterséges intelligencia, qr kód, univerzális alapjövedelem, vonalkód

Megszűnik a magánéletünk?

Kriston László

Nem a vonalkód lesz a közeljövő gazdaságának legmeghatározóbb információja, hanem a külső megjelenés, amit vizuális szoftverek értelmeznek. Az alakfelismerő szoftverek révén gyorsul a termékazonosítás, a logisztika, az e-kereskedelem, főleg hogy ezeket a programokat az okostelefon-kamerák és a köztéri kamerák képi információi hajtják. Emiatt aztán az intimszféránknak is lőttek. Már a ruhánk alapján képesek lesznek minket felismerni a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás rendszerei.

Tovább olvasom »
kereskedelem, történelem, vonalkód

40 éve pittyeg, ha vásárolunk

piacesprofit.hu

A hatalmas logisztikai központok rakodóterétől az áruházi raktárakon keresztül az egészen apró boltok kasszájáig az emberek nem kevesebb, mint 5 milliárd alkalommal hallják naponta az ismerős pittyentést, amely a vonalkódok leolvasását jelzi. Ez a hang 40 évvel ezelőtt, 1974. június 26-án hangzott fel első alkalommal, amikor a világon először olvastak le vonalkódot egy Wrigley’s Juicy Fruit rágógumiról egy amerikai szupermarketben, az Ohio állambeli Troy városában.

Tovább olvasom »
egészség, it, vonalkód

Életet menthet a vonalkód!

ICTPress

A kézzel kitöltött kórlapok és leletek indokolatlanul magas kockázatot jelentenek a legtöbb hazai kórház betegellátásában annak ellenére, hogy az emberi mulasztás (például félreolvasás, elírás) kiküszöbölhető fejlett automatikus azonosítási rendszerekkel.

Tovább olvasom »