pakisztán

árvíz, ensz, pakisztán

Árvízhelyzet: nyolcmillióan szorulnak azonnali segítségre

MTI

Nyolcmillióra emelkedett Pakisztánban azoknak az árvízkárosultaknak a száma, akik azonnali humanitárius segítségre szorulnak – közölte az ENSZ. “A helyzet folyamatosan változik, és a becsléseink szerint hatmillióról nyolcmillióra emelkedett azok száma, akiken sürgősen segíteni kell” – mondta Maurizio Giuliano, a világszervezet humanitárius segítségnyújtást koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője.

Tovább olvasom »
oroszország, pakisztán, segély, természeti katasztrófa

Tomboló időjárás: itt özönvíz, ott tűzvész

klímablog

Szinte nincs olyan hónap, hogy ne uralnák időjárási szélsőségek bolygónk különböző pontjait: míg Oroszországban a hőség következtében bozóttüzek tizedelték meg a vidéket és falvak, mezők, erdők válnak hamuvá, Pakisztánban a monszun-szezon megszokott csapadékmennyiségét jócskán meghaladó heves esőzések követték az elmúlt hetek kínai árvizeit. A Vöröskereszt szerint 2,5 millió pakisztáni lakost érint az özönvíz.

Tovább olvasom »
magyarország, pakisztán, terror

Ezt megúsztuk: bomba robbant volna a nagykövetségen

MTI

A Külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy megfelelnek a valóságnak azok a hírek, miszerint a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy támadást több külképviselet, köztük a magyar nagykövetség ellen. Mint írták, “az ismert pakisztáni helyzetre tekintettel” a Külügyminisztérium és az iszlámábádi  magyar nagykövetség már korábban intézkedett a külképviselet objektumainak megerősítésére.

Tovább olvasom »