ingatlanértékesítés

ingatlan, ingatlanértékesítés, lakaspiac

Nem mindegy, mikor adja el a lakást

piacesprofit.hu

Egy jó ingatlan mindig gazdára talál. Nem mindegy viszont, hogy mennyi idő alatt és mennyiért. Apró trükkökkel és egy kis odafigyeléssel könnyen kihozható a maximum a lakáseladásból: aki megteheti, annak érdemes odafigyelni rá, hogy az év mely szakaszában hirdeti meg lakását.

Tovább olvasom »
ingatlan adásvétel, ingatlan vásárlás, ingatlanértékesítés, ingatlanközvetítő, jogi kisokos

Mikor jár az ingatlanközvetítőnek a jutalék?

piacesprofit.hu

Gyakran merülnek fel vitás kérdések az ingatlanközvetítők szerződései, az azokban foglalt feltételek tisztességessége-tisztességtelensége kapcsán. Milyen esetekben követelheti az ingatlanközvetítő a jutalék teljes összegét? A megbízás megszűnése után hosszabb idővel is is jogos lehet a jutalék követelés? Jogi szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adóoptimalizálás, adózás, ingatlanértékesítés

Most már Luxemburgból is beszedi az adót a NAV

piacesprofit.hu

A Luxemburg és Magyarország közötti kettős adóztatási egyezmény módosítása miatt a jövőbeni magyar ingatlanügyleteket már nem érdemes luxemburgi cégstruktúrán keresztül megvalósítani. Magyarország ugyanis meg fogja adóztatni a luxemburgi cégek által végrehajtott magyarországi társaságértékesítéseket, ha a társaság eszközeinek többsége magyarországi ingatlanból áll. Gyorsan kell cselekedniük azon vállalkozáscsoportoknak is, amelyek magyarországi ingatlanbefektetéseik tekintetében jelenleg luxemburgi struktúrákat alkalmaznak-javasolja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »