Sms cikkek

hirdetés

Sms-ekkel támadják az OTP-seket

Sms-ekkel támadják az OTP-seket

Csaló sms-ekkel próbálnak adatokat kicsalni bűnözők az OTP Bank ügyfeleitől.
Fizetni szeretne? Küldjön SMS-t

Fizetni szeretne? Küldjön SMS-t

SMS-ben is kérhető csekk a gépjárműadó befizetéséhez.
Az SMS-díjakat vizsgálja a hatóság

Az SMS-díjakat vizsgálja a hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság indított eljárást.
Éjfélkor lejár a határidő - eddig lehet SMS-t küldeni a NAV-nak

Éjfélkor lejár a határidő - eddig lehet SMS-t küldeni a NAV-nak

Akinek nincs ügyfélkapu-regisztrációja, az csütörtökön még kérheti a szja-bevallási tervezetének postázását, ha szeretné azt papíralapon megkapni.
Olcsóbban telefonálhatunk az EU-ba

Olcsóbban telefonálhatunk az EU-ba

Május 15-től maximalizálva lesz az EU-n belüli nemzetközi hívások és SMS-ek díja. Ennek köszönhetően az uniós országok közötti telefonhívásokért percenként legfeljebb 19 eurócentet, vagyis kb. 61 forintot (+áfa), az SMS-ekért pedig legfeljebb 6 eurócentet, azaz kb. 19 forintot (+áfa) kell majd fizetni. 2017-ben megszűntek a barangolási díjak.
hirdetés
Miért fontosabb az okostelefonunk, mint a randizás?

Miért fontosabb az okostelefonunk, mint a randizás?

Ne is áltassuk magunkat, totális okostelefon-függőségben élünk. Egyre fontosabb és nélkülözhetetlenebb számunkra az, hogy állandó összeköttetésben legyünk a világgal a telefonunkon keresztül. Enélkül olyan, mintha megszűnne az életünk, nem tudunk mit kezdeni magunkkal. Lassan elfelejtünk offline létezni, derült ki egy új, nyolc országra kiterjedő felmérésből.
Tíz éve írtuk az első sms-t a levegőből

Tíz éve írtuk az első sms-t a levegőből

Az Emirates engedélyezte elsőként, hogy az utasok repülés közben is mobilozhassanak. Előzőleg, több mint húsz évig szabály volt minden utasszállító repülőgépen, hogy az elektromos eszközöket kötelezően ki kell kapcsolni.
Chat-re is jó lesz az SMS-gomb

Chat-re is jó lesz az SMS-gomb

Deutsche Telekom március folyamán bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, csoportos chatelésre, képküldésre is használható lesz az SMS-gomb.
Nagy fegyverarzenáljuk van az új trójai vírusoknak

Nagy fegyverarzenáljuk van az új trójai vírusoknak

Mobil világunkban mind azt szeretnénk, hogy azonnal elérjük, akivel kapcsolatba szeretnénk lépni, valamint, hogy naprakészek legyünk bárhol és bármikor. Most már teljesen hétköznapi dolog, hogy szeretteinkkel a közösségi média felületein tartjuk a kapcsolatot, hogy folyamatosan tudjuk az aktuális híreket, vagy, hogy ellenőrizzük az étterem kritikáit, ahova meghívásunk van. Ha valamilyen oknál fogva nem tudunk online lenni, az rendkívül frusztráló és zavaró tud lenni.
Huszonöt éve küldték az első SMS-t

Huszonöt éve küldték az első SMS-t

„Boldog karácsonyt” – ez állt abban a rövid szöveges üzenetben, amit 1992. december 3-án egy 22 éves programozó, Neil Papworth küldött el kollégájának, Richard Jarvisnak. Éppen negyedszázada, hogy a „short message service” megjelenése forradalmasította az infokommunikációt – ma pedig már elképzelni sem tudjuk az életünket a szöveges üzenetküldő rendszerek használata nélkül. 
hirdetés

A banktól kapott SMS sincs biztonságban

A WannaCry árnyékában a világ megfeledkezett egy hasonlóan komoly biztonsági résről, mely a mobilcégek SMS szolgáltatásait érinti. A sérülékenység segítségével a banki azonosító kódokat tartalmazó SMS üzeneteket sikerült más telefonszámra átirányítani, és így a bűnözők pénzt tudtak lopni német bankszámlákról. A biztonsági rést már 2014-ben felfedezték, de idén használták először.

Az Instant Message 8 etikett szabálya

Az IM gyorsasága mellett, a legkötetlenebb írásbeli kommunikációs mód. Egy sajátos határterület, ahol röviden, írásban „társalgunk”, ezért óhatatlanul túlzott kötetlenségre is csábít.

Sms az üzleti életben?

Mindannyian tapasztaljuk: az írásbeli üzenetküldés kultúrája jelentősen megváltozott. Igazi levelet jobbára már csak hivatalos okból kapunk, a korábban oly népszerű faxot csendesen háttérbe szorította az e-mail, a főként a tinik zsebpénzbeosztását jótékonyan támogató SMS pedig ma már hódít minden korosztály körében. Lopakodva megveti a lábát az üzleti, munkahelyi kultúrában is – nagyobb teret nyerve, mint ami indokot és elegáns lenne. De hogy használjuk jól? Szakértőnk segít!

Az SMS még a részeg sofőrnél is rosszabb

Ez elmúlt években nemzetközi és hazai szinten is komoly figyelmet kaptak a vezetés közbeni mobiltelefonálással kapcsolatos kockázatok. Korábbi tanulmányok alapján elterjedt vélekedéssé vált, hogy ha valaki autóvezetés közben a mobilján beszél, ugyanolyan kockázatoknak teszi ki magát és a közlekedés többi résztvevőjét, mintha részegen ülne a volán mögé.

160 karakterben a járvány ellen

Az Alerta Disamar elnevezésű rendszer segítségével a sereg orvosai SMS-ben jelenthetik a betegségeket, és segítséget kérhetnek a kezelést illetően. A kezdeményezést két perui tengerész halála miatt hívták életre, akik 2001-ben maláriával fertőződtek meg. Ekkor kezdett el a hadsereg új technológiák után kutatni, hogy megelőzze a hasonló eseteket. A projekt az ENSZ és a Vodafone együttműködésében létrejött mHealth keretein belül zajlik.

Vége az állatkerti sorbanállásnak

A Fővárosi Állat- és Növénykertet évente több mint 1 millió látogató keresi fel, többségük tavasszal és nyáron. Ebben az időszakban nem ritka, hogy hosszú sorok alakulnak ki a pénztáraknál, ami különösen a kisgyermekes szülők számára megterhelő. Ezentúl SMS-ben is megvásárolhatják belépőjegyüket a Pannon és a T-Mobile előfizetői a budapesti Állatkertbe.

Hálásak lehetnek nekünk a mobilszolgáltatók

Többmillió forintot hoznak az év végi sms és mms üzenetek a mobiltelefonos cégeknek; a karácsonyi és a szilveszteri jelentős forgalomnövekedés megdobja a szolgáltatók bevételét - írja a Napi Gazdaság keddi számában.

500 forintos BKV-jegy is lesz jövőre

Várhatóan a jövő év második negyedévétől lesz lehetőség arra, hogy a BKV-val utazók mobiltelefonnal fizessenek a jegy áráért - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől annak kapcsán, hogy a városvezetés hétfőn, ezt követően pedig a Fővárosi Közgyűlés is tárgyal a mobiltelefonos jegyről.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo