Laptop cikkek


Kuka vagy felújítás legyen egy idősebb számítógép sorsa?

Kuka vagy felújítás legyen egy idősebb számítógép sorsa? 

5 éves laptopot még érdemes felújíttatni.
Kell-e laptopot biztosítaniük a cégeknek az otthoni munkához?

Kell-e laptopot biztosítaniük a cégeknek az otthoni munkához? 

Ugyan a koronavírus-járvány nehezén remélhetőleg már túl vagyunk, minden jel arra utal, hogy a home office egy darabig még velünk marad. Hibrid munkavégzés esetén a munkáltatónak nem minden esetben kell számítógépet biztosítani a munkavállalóinak, pedig az kölcsönösen előnyös mindkét fél számára. Tóth Roland, a Furbify munkatársa arról beszélt, ha összekeverednek a dolgozó privát dolgai a céges ügyekkel, az sosem vetít előre semmi jót, a vállalati laptopok pedig általában jóval gyorsabbak, mint egy otthoni gép, így azzal a munkát is gördülékenyebben lehet végezni.
A legjobb laptopok egyetemistáknak

A legjobb laptopok egyetemistáknak 

Az egyetemi élet számos új kihívást hoz magával. Sokaknál új város, új barátok, új szokások és új igények. Ilyen igény lehet egy új laptop is, amely megfelel a megváltozott, gyakran bonyolultabb feladatokhoz szükséges követelményeknek.
A laptop hűtőpad használatának jelentősége

A laptop hűtőpad használatának jelentősége 

Amennyiben hasznos kiegészítő kellékeket keresünk a laptop használata mellé, akkor a laptop hűtőpad, illetve állvány jelentőségét mindenképp ki kell emelni. Ezért is szenteltünk külön bejegyzést ezeknek a roppant hasznos eszközöknek. Rámutatunk tehát a laptop hűtőpad hasznosságára, kiemeljük a rendelkezésre álló típusait, végül pedig annak kapcsán is igyekszünk segíteni, hogy pontosan milyen laptop hűtőpad vagy állvány használatában gondolkodhatunk.
Használt vagy új laptopot éri meg vásárolni?

Használt vagy új laptopot éri meg vásárolni? 

Egy új laptop vásárlása jelentős anyagi megterhelést jelenthet, így nem csoda, ha csábítók a használt készülékek. De valóban jó üzlet lehet használt vagy felújított gépet vásárolni? Utánajártunk…
Solid-state drive használat közben

Solid-state drive használat közben 

Az SSD rövidítéssel fémjelzett szilárdtest meghajtó a HDD-k versenytársává lépett elő. Vásárlás tekintetében már csak egy picit magasabb költségűek, mint a merevlemezek. Működésüket tekintve alapjaiban eltérnek a jól megszokott winchesterektől. Fő előnyük, hogy nincs bennük mozgó alkatrész. Így a fizikai sérülésük szinte kizárt. A mozgó alkatrészek hiányából adódóan teljesen hangtalanul működnek, és melegedésük is minimálisra csökkent. Mindezek mellett a korábbiakhoz képest elképesztő sebességgel működnek. Nincs a gépnek gondolkodási ideje, a számítógép vagy laptop mellett helyett foglaló személynek sosem kell a gép működésére várnia.
Online vásárlás – van még tovább?

Online vásárlás – van még tovább? 

Hazánkban közel 5,4 millióan szoktak rendszeresen online vásárolni, a felnőtt magyar internetezők 91 százaléka. Meddig tarthat az online vásárlók táborának bővülése?
Nem hatékony az államosított szemétújrafeldolgozás

Nem hatékony az államosított szemétújrafeldolgozás 

Az állam 80 milliárd forintot szed be hulladéklerakási díj címén, mégsem sikerült kialakítania egy hatékony hulladékújrafeldolgozási rendszert. Erről is szó esett a Piac & Profit által rendezett Magyar Fenntarthatósági Csúcson.
Így kerülheti el az adatlopást

Így kerülheti el az adatlopást 

Az ellopott laptokonon tárolt adatok gyakran sokkal értékesebbek, mint maga a hardver. A vállalatok számára pedig különösen nagy a kockázat, hiszen az értékes üzleti információkkal vissza is élhetnek, ezért ajánlott az öntitkosító eszközök használata.
Egyre drágább laptopokat veszünk

Egyre drágább laptopokat veszünk 

A Notebook.hu adatai alapján néhány év alatt sokat nőtt az az átlagos összeg, amennyiért hajlandóak vagyunk hordozható számítógépet venni, írja a Bitport.

Zenét már leginkább a Youtube-on hallgatnak a fiatalok 

A 19-29 éves fiatalok 83 százalékkal használja naponta a Facebookot, saját tévéje viszont alig van a 25 év alatti korosztálynak a K&H ifjúsági indexe szerint.

Európában nagyon nem fogy a pc 

2017-ben tovább zsugorodott a világban a személyi számítógépek piaca. Az amerikai Gartner piackutató felmérése szerint immár a 13. negyedévben érvényesül a csökkenő trend, mind kevesebb asztali gépet és laptopot adnak el.

Miért lassítja a frissítés gépeinket? 

A jelenség rendszeresen ismétlődik: amikor egy nagy mobil- vagy számítógépgyártó új típust hoz forgalomba, a korábbi típusok tulajdonosai telefonjaik, laptopjaik lassulására panaszkodnak, és arra gyanakszanak: ezt a gyártó tudatosan csinálja, hogy az új termék vásárlására indítsa őket.

Ezeket a személyes dolgokat ne tároljuk a munkahelyi gépen 

Nagyon pórul járhat az, aki magáncélú anyagokat tárol a munkahelyi számítógépén. Nemcsak azért, mert olyan dolgot küldhetünk véletlen a főnöknek, amit nem kellene látnia. Kémprogramoknak, vírusoknak is kitehetjük a céges rendszert.

4 városi IT legenda, amit ideje megcáfolni 

Az IT-terület sok vállalkozó számára meglehetősen idegen terep, de ez nem jelenti azt, hogy minden pletykának be kéne dőlnünk. Összeszedtünk négy közkeletű tévedést.

Akciók? Csak óvatosan! 

A kisvállalkozások számára különösen fontos, hogy jó áron tudják beszerezni a szükséges it eszközöket. Nem csak magánemberként érdemes hát böngészni az akciós újságokat - de azért nem árt figyelni!

Veszélyes vagy hasznos a privát kütyü? 

Korábban az számított nagy szónak, ha valaki céges telefont kapott, ma viszont már egyre többen szeretnék saját, a cégesnél általában okosabb mobiljukkal, táblagépükkel vagy éppen laptopjukkal elérni a vállalati rendszereket – akár otthonról is. Mindez lehetőség és kockázat egyszerre.

Szupervékony, pillekönnyű gép a Delltől  

Az új, prémiumkategóriás készüléket egyesíti a letisztult dizájnt és a legmodernebb technikát. Ez a szupervékony, pillekönnyű erőgép mindent tud, ami az eredményes munkavégzéshez szükséges.

Vékony és könnyű Sony 

Az új, ultravékony, üzleti felhasználóknak szánt noteszgép normál - nem alacsony feszültségű - mobil Sandy Bridge processzorral kerül forgalomba. A videovezérlő alapesetben egy Intel HD 3000-es sorozatú IGP, amihez HDMI és D-Sub videokimenet is tartozik.

Egy Toshiba az üzletembereknek 

Üzletembereknek és professzionális felhasználóknak tervezték ezt az ultrakönnyű , alig 1,5 kilogramm súlyú, 33,8 centiméteres (13,3") képátlójú HD kijelzővel ellátott készüléket.

Asus: túl a bambuszon! 

Első ránézésre az Asus Bamboo modellek új, a bambuszbevonat révén természetesebb stílust biztosítanak a mindennapi munkához, szórakozáshoz, de az U43SD-SX244V esetében ennél sokkal többet kapunk.

Laptop: nem az ár a lényeg? 

Kicsi és okos - talán így foglalható össze legegyszerűbben, hogy merre mennek a gyártók legújabb laptopfejlesztései az extrém hordozhatóságtól a minimoziélményig.

Prémium laptop a Samsungtól 

A prémiumszegmensnek tervezték ezt az elegáns alumíniumházas gépet, így az alkalmazott technológiai megoldások is ennek megfelelőek. Rendszermemóriába 4 gigabájt DDR3-as csipet raktak, így a Windows 7 Home Premium operációs rendszer pillanatok alatt elvégez minden parancsutasítást.

Női felhasználókra hajt a HP 

Sportos női felhasználók számára tervezte meg a HP Rossignol kiadású Pavilion DV6 Attraxion modelljét, melyet a márkás sí- és sportszertermékekből ismerős dizájn hat át.

4 ujjas táblagép a Fujitsu-tól  

Ennél a 4 ujjas, többérintős kijelzős, magnéziumházas táblagépnél billentyűzettel és érintőceruzával is dolgozhatunk, és vihetjük be az adatokat. Windows 7 Professional operációs rendszerét hamar meg lehet tanulni.

Jobban ellenáll a hajlításnak a Toshiba notebookja  

Speciális méhsejtszerkezetet alkalmaznak a csuklótámaszoknál ennél az ultrahordozható magnéziumházas notebooknál, mivel a magas szintű teljesítményt ötvözik a legújabb technológiákkal.

Netezni még a betöltés előtt 

Laptopunk kiválasztásánál nem csak a technikai paramétereket kell figyelembe vennünk. Természetesen a 4 gigabájt rendszermemória és a 320 gigabájtos merevlemez nem kevés, és ha kétrétegű DVD-lemezt szeretnénk lejátszani vagy esetleg megírni, akkor a beépített meghajtó rendelkezésünkre áll.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo