hirdetés

Kuka vagy felújítás legyen egy idősebb számítógép sorsa?

Mivel az árak emelkedése szinte már az élet minden területén egyre inkább érezhető, ezért a vásárlók sok esetben többször is meggondolják, hogy mi az, amire költsenek, és melyek azok a termékek vagy szolgáltatások, amelyekről hajlandóak lemondani. Sokak számára talán nem a mostani tűnik a legjobb időpontnak egy új laptop beszerzésére, azonban mégis mit lehet tenni, ha a gépünk, amelyet egyébként akár munkára is használunk, éppen most adja meg magát, és látványosan lelassul? Krajnyák Tamás, a Laptophardware.hu operatív igazgatója osztotta meg tanácsait, amelyekkel a pénztárcánkat is kímélhetjük, és a fenntarthatósághoz is nagyban hozzájárulhatunk.

hirdetés

„Egy laptopot sokféleképpen lehet bővíteni, illetve gyorsítani. Az egyik út, ha ez mechanikailag történik egy tisztítással, ugyanis így a gépet megszabadítjuk a portól, hiszen amennyiben ez benne van, elősegíti a melegedést. Amennyiben kicseréljük benne a hőátadó pasztát, akkor gyorsabb lesz" – hívja fel a figyelmet Krajnyák Tamás. „Az operációs rendszert is lehet cserélni vagy tisztítani, korszerűsíteni, bővíteni. Hogyha nagyon régi operációs rendszert használunk, megoldás lehet az újratelepítés, ugyanis azzal is jóval gyorsabbá válik a készülék" – tette hozzá a szakértő.

Amikor gyorsabb a hagyományos kézírás, mint egy laptop (Fotó: Pixabay)Amikor gyorsabb a hagyományos kézírás, mint egy laptop (Fotó: Pixabay)

Szinte már alig vannak olyan készülékek napjainkban, melyeket ne lehetne bővíteni. A vásárlás során érdemes végiggondolni, hogy a későbbiekben szükségünk lehet-e nagyobb memóriájú vagy teljesítményű gépre, és ha igen, akkor érdemes olyat választani, amit bővíteni lehet.

Már a laptop külseje alapján is tudják a szakemberek, hogy mi okozhatja a problémát

„A szakemberek a szervizekben – mint ahogyan egy jó orvos is a betegről – sok esetben már a külső tünetek alapján meg tudják állapítani, hogy milyen problémával állhatnak szemben. Ugyanis ismerik a típushibákat, és már a laptop külsejéről, illetve a bekapcsolás után meg tudják mondani, az alapján, hogy mennyi idő alatt áll fel az operációs rendszer, hogy mennyire van nagy problémája a gépnek" – mutatott rá Krajnyák Tamás.

5 éves készülékekbe is érdemes befektetni, és megjavíttatni őket

Egy 5-6 éves készülékbe még érdemes befektetni és bővíteni. „Az ötödik és hatodik generációs intel processzoros gépektől felfelé bármelyiket érdemes felújíttatni, ez ráadásul egy jó befektetés, hiszen 10-20.000 Ft-os memóriabővítéssel korszerű teljesítményű laptopunk lehet" – mondta el a szakértő. „Az akkumulátor 2-3 év alatt fárad el, egy utángyártott akkumulátor pedig már 15-20.000 Ft-tól beszerezhető, tehát összességében kb. 50-60.000 Ft ráfordítással még évekig használhatjuk a laptopunkat ahelyett, hogy 2-300.000 Ft-ért vennénk egy új készüléket" – tette hozzá a Laptophardware.hu operatív vezetője.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo