Kártevő cikkek


Egyszerűbb lesz támogatást kérni a szőlőkabóca ellen

Egyszerűbb lesz támogatást kérni a szőlőkabóca ellen 

Az Agrárminisztérium a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevőkkel szemben – mint például az amerikai szőlőkabóca – fontosnak tartja a megelőzést, amelyhez jelentős összegben támogatást nyújt. A támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.
Gépi tanulás veszi fel a harcot a kártevők ellen

Gépi tanulás veszi fel a harcot a kártevők ellen 

Valós időben véd a kártevők ellen a G DATA új, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló vírusvédelmi technológiája. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.
Indítsa újra, ezt javasolja az FBI

Indítsa újra, ezt javasolja az FBI 

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez. Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tennivalókat a kisvállalkozások és az otthoni felhasználók körében alkalmazott routerek kapcsán.
Az orosz medve már a gépünket rágja

Az orosz medve már a gépünket rágja 

Az orosz katonai hírszerzés által kibocsátott kártevő programok routerek százezreit fertőzhették meg világszerte. Az FBI figyelmeztetést adott ki és javasolja: indítsuk újra a routereket, frissítsük szoftverüket és változtassuk meg a jelszavakat.
Egyetlen kártevő a gabonában, és kárba mehet az éves munka

Egyetlen kártevő a gabonában, és kárba mehet az éves munka 

Az évszakhoz képest változékony, meleg és párás idő nagyon kedvez a gabonakártevők szaporodásának, amelyek rövid idő alatt az egész betárolt termésben elterjedhetnek, rontva ezzel annak minőségét és megakadályozva a határidős szállításokat – hívja fel a figyelmet a Concordia Közraktár Zrt. A gondon a gázosítás segít, de jól kell megválasztani ennek időpontját, mert ha szermaradványok vannak az áruban, azt ugyanúgy visszautasíthatják, mintha kártevőkkel fertőzött lenne.
Szoros összefogás segíthet megvédeni a szőlőt

Szoros összefogás segíthet megvédeni a szőlőt 

Heteken belül elkezdődik a szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a szőlő, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A szakemberek szerint a szüretig továbbra is nagy figyelmet kell fordítani a betegségekre és kártevőkre, elsősorban a szürkepenészre, valamint az aranyszínű sárgaságot terjesztő amerikai szőlőkabócára.
Valamire a hideg is jó: kevesebb lesz a kártevő

Valamire a hideg is jó: kevesebb lesz a kártevő 

Kedvező évkezdetre számíthatnak a növénytermesztők, már ami a kártevőket illeti. A januári hideg időjárás ugyanis alaposan megtizedelte az utóbbi években jelentősen elszaporodott rovarfajokat, ráadásul minden bizonnyal a pocokinváziónak is elejét vették a kemény fagyok.
Méreg helyett programozott halál

Méreg helyett programozott halál 

A génmódosítást vetik be a tudósok a növényeket és termésüket pusztító ízeltlábúak ellen: a kártékony bogarak nőnemű egyedei hibás génszerkezetű nőnemű utódokat hozzanak létre, melyek elpusztulnak.
Újabb veszélyes kártevő jelent meg Magyarországon és még több jön

Újabb veszélyes kártevő jelent meg Magyarországon és még több jön 

A szőlő egyik legveszélyesebb kórokozóját fedezték fel Lenti határában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriumában kimutatott fertőzés csökkenti a szőlőtőkék terméshozamát, néhány év alatt pedig kipusztulást okoz.
Újabb veszélyes kártevő érkezett hazánkba

Újabb veszélyes kártevő érkezett hazánkba 

Ázsiai eredetű muslicafaj után nyomoz a NÉBIH, amelynek első példányait már megtalálták Magyarországon. A kártevő a hazai fajokkal ellentétben az egészséges gyümölcsöt támadja meg.

Nyári tűzvészek és a pofátlan kártevők - ez vár ránk 

Az erős szélfúvással kísért hőség katasztrofális hatású volt 2012 nyarán: futótüzeket gerjesztett. Tudósok szerint fel kell készülni rá, hogy ez lesz a nyári rutin. Sajnos a kártevőknek is kedvez a melegedő éghajlat.

Veszélyes kártevő faj érkezhetett Magyarországra 

Újabb inváziós faj jelent meg Magyarországon, ezúttal a gesztenyefélékre jelent veszedelmet az nem-honos kártevő, a szelídgesztenye-gubacsdarázs.

Kiváló terepet találtak a támadásaikhoz a vírusok 

A Panda Security szakértői előrejelzése alapján 2011-ben a Facebook lesz a vírusok és netes támadások legnépszerűbb célpontja, ugyanis sokan vannak még manapság is azok, akik mindenféle megfontolás és óvatosság nélkül gyakorlatilag mindenre rákattintanak. 

Tőlük rettegtünk augusztusban 

Megszabadultunk a szúnyoginváziótól, ám vannak paraziták, amelyeknek mindegy: hőség tombol, vagy hideg eső szakad. Mint a VirusBuster statisztikái mutatják, a spamküldő és banki információgyűjtő számítógépes kártevők az elmúlt hónapban is szakadatlanul záporoztak a magyar internetezőkre.

Mely kártevőkre ügyeljünk a leginkább? 

Rosszindulatú programokat letöltő kártevők garázdálkodtak a legtöbb magyarországi gépen az elmúlt hónapban - derül ki a VirusBuster statisztikáiból. A novemberi toplistát három Sasfis változat színesíti.

Elképesztő mértékben szaporodnak a kártevők 

A Panda Security legújabb negyedéves jelentése szerint a rosszindulatú, pénzügyi fenyegetések minden rekordot megdöntöttek: mintegy ötmillió új fenyegetés bukkant fel mindössze három hónap alatt.

Az Internet Explorer simán verte az összes konkurenciát 

Az NSS Labs tesztje szerint az Internet Explorer 8 véd a legjobban a megtévesztő kártevők ellen, a Firefox, a Chrome vagy a Safari lényegesen gyengébb ezen a területen, az Opera-felhasználók pedig lényegében védtelenek.

Internetes keresés: mire figyeljünk? 

Egy friss tanulmány szerint az ingyenes zenét, képernyőkímélőt, és dalszöveget kereső felhasználók vannak leginkább kitéve a rosszindulatú szoftverek veszélyének.

Tudtunkon kívül is fizethetünk "védelmi pénzt" 

Több, mint egy millió ál-domain tölt le számítógépünkre rosszindulatú szoftvereket, a Ford nevét használva álcául. "Olyan ez, mint valami védelmi pénz: a felhasználó fizet az ál-antivírusért, de a pénzéért cserébe nem kap semmit, hiszen eleve a fenyegetés is a programtól származott."

2008: napi 22 ezer új vírus 

A Panda Security 2008-as visszatekintéséből kiderül: 2008-ban rekordmennyiségű vírus öntötte el a gépeinket, jóval több, mint az azt megelőző 17 évben összesen.

Figyelmeztetnek: egy új, veszélyes féreg jelent meg 

Egy új féreg jelent meg a számítógépeken, és gyorsan terjed. A Panda narancs szintű riasztást adott ki, és mindenkit óvatosságra int.

Áldozatot találni nem nehéz 

Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 novemberében is megjelentette toplistáját az októberben legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról.

Egységben az erő: védelem 13 millió vírus ellen 

A Kollektív Intelligencia vírusirtó modell lényege, hogy a Panda vírusirtó szoftvereket használó PC-tulajdonosok egymásnak segítenek a vírusok felismerésében és kivédésében.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo