Gázvezeték cikkek


Leáll a Török Áramlat

Leáll a Török Áramlat 

A Gazprom évi rendszeres karbantartást végez.
Kifejezetten jó hírt közöltek az orosz gázszállításról

Kifejezetten jó hírt közöltek az orosz gázszállításról 

Emelkedett a hétvégén a Jamal-Európa vezetéken Németország felé tartó orosz földgáz mennyisége a Gascade német gázvezetékhálózat-üzemeltető vállalat részleges adatai szerint.
Rossz hírt közöltek az oroszok: drágulhat a gázszámla?

Rossz hírt közöltek az oroszok: drágulhat a gázszámla? 

Megemelte az Európának szánt földgáz idei átlagárára vonatkozó becslését az orosz Gazprom, mivel megnőtt az energiahordozó iránti kereslet a gazdaság élénkülésének nyomán.
Hamarosan új gázvezetéke lesz Európának

Hamarosan új gázvezetéke lesz Európának 

Az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat-2 gázvezetékpár építése heteken belül befejeződik - jelentette be a vezetéket üzemeltető cég vezetője.
Indul egy új gázvezeték építése Európában

Indul egy új gázvezeték építése Európában 

Megkezdődik a norvég gázt Dániából Lengyelországba szállító, 1,5 milliárd euró értékű, évi 7 milliárd köbméter kapacitású Baltic Pipe gázvezeték építése - közölte Andrzej Duda lengyel elnök rendkívüli sajtóértekezletén.
Szijjártó tárgyalt: nem lesz gáz a gázzal

Szijjártó tárgyalt: nem lesz gáz a gázzal 

Hivatalában fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Gazprom elnökét.
Putyin a szankciók ellenére is megépíti a két európai gázvezetéket

Putyin a szankciók ellenére is megépíti a két európai gázvezetéket 

Putyin Ukrajna kikerülésével akar gázt juttatni az EU-ba és fütyül az amerikai és az uniós szankciókra. Pluszköltséggel és némi késéssel ugyan, de a Gazprom be fogja fejezni a két gázvezetéket, melynek építési munkálatait a nyáron már felgyorsította. Turbósebességgel folynak a munkálatok: 6 hét alatt 100 kilométert haladtak.
Makó: Ott a gáz, csak ki kell termelni

Makó: Ott a gáz, csak ki kell termelni 

Ötéves a Falcon Oil & Gas Ltd. (Falcon) magyarországi leányvállalata, a TXM Olaj- és Gázkutató Kft. (TXM) bányatelke; a cégnek ez idő alatt sikerült bizonyítania, hogy a Makói-árokban jelentős méretű nem-hagyományos gázkészlet található.
Az oroszokkal tárgyal Orbán

Az oroszokkal tárgyal Orbán 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.  
EU-orosz gázalku: egymásnak feszülnek

EU-orosz gázalku: egymásnak feszülnek 

A történelmi léptékű EU-orosz csúcstalálkozót után az orosz energiaügyi miniszter ismertette az EurActivval az orosz tárgyalási eredményeket. Oroszország a hosszú távú gázexportőri szerződések terén és a déli gázvezeték-háborúban is kisebb taktikai engedményeket ért el. Az éles hangnem ellenére sem Putyin, sem Barroso nem tudta a másikra kényszeríteni az akaratát. A taktikai engedmények sorsdöntőek lehetnek Közép-Európában.

Mikor érkezhet Magyarországra azeri gáz? 

Az EU illetékesei el szeretnék érni két stratégiai fontosságú, tervezett gázvezeték egyesítését. A Magyarországot is érintő Nabucco és az Azerbajdzsánt Olaszországgal összekötő ITGI ugyanazokból a forrásokból szeretne földgázt juttatni Dél- és Közép-Európába. Az Európai Bizottság az egyes projektek bizonytalanságát szeretné a „Déli Gáz Korridor" kooperációjával csökkenteni. A Nabucco vezeték és az azeri gáz Magyarországra érkezése a bizonytalan jövőbe halasztódhat

Egy lépéssel eltávolodhatunk az orosz függőségtől 

Az Európai Bizottság elnöke és energiaügyi biztosa csütörtökön Azerbajdzsánba látogat, hogy közös nyilatkozatot írjon alá a helyi elnökkel egy Európába vezető földgázvezeték megvalósításáról - írta a Handelsblatt, a Nabucco szempontjából áttörésként értékelve a lépést.

Pénz áll a házhoz: a Nabucco-projekt lassan beindul 

Megbízólevelet írtak alá hétfőn Brüsszelben a Nabucco gázvezeték hálózat részvényesei több nemzetközi pénzügyi intézménnyel, amely a Nabucco kiépítéséhez 4 milliárd euróig terjedő finanszírozást jelenthet. Putyin orosz kormányfő a Déli Áramlat mellett kampányolt, míg Bosznia gyors reagálásában a uniós projekt melletti csatlakozásról beszélt.

Gázvezeték-verseny: franciák is beszállnak 

A GdF Suez tárgyalásokat kezdett az orosz Gazprom gázipari konszernnel a francia közüzemi vállalat esetleges részvételéről az Északi-tengeren keresztül húzódó nyomvonalra tervezett tenger alatti Északi Áramlat gázvezeték létesítésében - jelentette be a GdF Suez ügyvezető igazgatója

Itt az újabb gázkonfliktus 

A hét elején az EU és Ukrajna megállapodást írt alá az ukrajnai gázvezeték-rendszer korszerűsítéséről, s az orosz vezetők világosan jelezték, hogy ezt rossznéven veszik, és nem marad következmények nélkül. Azóta Moszkva naponta érezteti ezt az erősen rászoruló Ukrajnával.

Orosz-ukrán gázvita: újra mi járunk rosszul? 

A Gazprom orosz állami gázipari nagyvállalat jövő év január elsejétől megszakítja gázszállításait Ukrajnának, amennyiben a két ország addig nem köt a tárgyban új szerződést egymással - közölte szombaton Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője.

Iráni gáz ment meg minket az orosz függéstől? 

Irán földgázvezeték építését tervezi Európába - mondta hétfőn egy magas rangú iráni minisztériumi illetékes. A vezeték független lenne a Nabuccótól, amelyben - korábbi közlések szerint - Irán is részt vett volna.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Vége egy korszaknak, és ezt a cégeknek is észre kell venni

Vége egy korszaknak, és ezt a cégeknek is észre kell venni 

A megélhetési költségek emelkedésének hatására egyre többen tervezik visszafogni a költéseiket.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo