Bértámogatás cikkek

hirdetés

Nagyon kevés, amit a kormány támogatásként adni akar a fürdőknek

Nagyon kevés, amit a kormány támogatásként adni akar a fürdőknek

A turisztikai akcióterv bővítését szorgalmazza a fürdőszövetség.
Meghosszabbították a munkahelyvédelmi bértámogatást

Meghosszabbították a munkahelyvédelmi bértámogatást

A román kormány meghosszabbította az idei év végéig a munkahelyvédelmi bértámogatást, amelyet azok a vállalatok kapnak, amelyeknek a termelése vagy az árbevétele 10 százalékkal csökkent.
Még mindig több mint 200 ezer forint vár rengeteg magyarra

Még mindig több mint 200 ezer forint vár rengeteg magyarra

Az ágazati bértámogatásból kimaradó önfoglalkoztatók is igényelhetnek egyszeri támogatást.
Vége az ágazati bértámogatásnak - mi van helyette?

Vége az ágazati bértámogatásnak - mi van helyette?

Hétfőn igényelhették utoljára az ágazati bértámogatást a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szektorok vállalkozásai.
Zárul a program - hány munkahelyet mentett meg ez a bértámogatás?

Zárul a program - hány munkahelyet mentett meg ez a bértámogatás?

Csaknem 30 milliárd forinttal segítette a magasan képzett szakemberek munkahelyeinek megőrzését a kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatása, a kormány nemzetközi kitekintésben is egyedülálló programjának köszönhetően mintegy 1500 cég tarthatta meg mérnökeit és informatikusait a járványhelyzetben.
hirdetés
Már csak néhány napig lehet igényelni ezt a bértámogatást

Már csak néhány napig lehet igényelni ezt a bértámogatást

Nyolc nappal tovább, az ágazati bértámogatáshoz hasonlóan május 31-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés, innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók - mondta Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, a Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatási programjában idén több mint 1300 cég vagy intézmény kért segítséget több mint 17 ezer munkahely megőrzéséhez összesen 13 milliárd forint értékben.
Fontos utalás érkezik több tízezer cégnek

Fontos utalás érkezik több tízezer cégnek

A kormányhivatalok a napokban előlegként utalták el a májusi bértámogatásokat, a programban így már összesen több mint 84 milliárd forintot fizettek ki idén - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkárt idézve.
Bértámogatás: napokban érkezik a májusi kompenzáció

Bértámogatás: napokban érkezik a májusi kompenzáció

Idén már 30 ezernél több, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozás kapott bértámogatást 176 ezer munkavállalója megtartásához. Az előlegként folyósított májusi bérkompenzáció a napokban érkezik meg a cégekhez. 
Még egy hónapig kérhető ez a bértámogatás

Még egy hónapig kérhető ez a bértámogatás

Május 23-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.
Már csak eddig igényelhető az ágazati bértámogatás

Már csak eddig igényelhető az ágazati bértámogatás

A program eddig 167 ezer ember állásának megtartását segítette.
hirdetés

Hány munkahelyet lehetett megmenteni a bértámogatással?

A veszélyhelyzeti intézkedések feloldása és a szezonális ágazatok termelésének újraindulása az álláskeresők jelentős részét felszívhatja - vélekedett Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Világgazdaságnak adott interjúban. Hozzátette, hogy akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni, azok a közfoglalkoztatás keretében dolgozhatnak.

Még mindig nagy az igény a bértámogatásra – ennyit már kifizettek

Újabb számokat közölt az ITM a bértámogatásról.

Hiába a nyitás, így is jár a bértámogatás

62 milliárd forint már a cégeknél landolt a bértámogatásból.

Siessen, aki bértámogatást kér áprilisra!

A következő hónapra is jár az ágazati bértámogatás.

Döntött a kormány: áprilisban is jár a bértámogatás

A kormány döntése értelmében az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás, a munkáltatói járulékokat továbbra sem kell megfizetni az érintett dolgozók után - közölte Bodó Sándor.

Kirúgási hullám jöhet többszáz magyar boltnál

A magyar divatáru és egyéb kiskereskedelmi, valamint vendéglátóipari vállalkozások közül egyre kevesebben tudják fizetni a bérleti díjakat. Már eddig is több hálózatnál voltak leépítések, de a még további zárvatartás miatt hamarosan nagy elbocsátási hullám indulhat.

Bértámogatás: 51 milliárd forintot már kaptak a cégek

Az ágazati bértámogatás az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszköze a vállalkozások támogatásának.

Itt tart a kutatás-fejlesztési bértámogatás

Mintegy 1200 munkaadó nyújtott be eddig kérelmet több mint 16 ezer munkavállalójára, összesen közel 13 milliárd forint értékben a Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatási programban.

Újabb szektoroknak jár a bértámogatás - hányan vették igénybe?

Még két hétig, március végéig igényelhetik dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében az erre a hónapra járó ágazati bértámogatást a koronavírus miatt újabban átmeneti bezárásra kényszerült vállalkozások – mondta Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, a főként kiskereskedelmi és egyéb szolgáltatásokkal foglalkozó cégeknek érdemes mielőbb benyújtaniuk igényeiket a kormányhivatalokhoz, hogy a kifizetések a lehető leggyorsabban megtörténhessenek.

Így lehet igényelni a bértámogatást

A kérelmeket a márciusi bérekre a hónap végéig lehet benyújtani.

Zár az ország: kik számíthatnak még bértámogatásra?

A kormány péntek este közölte, hogy az újabb korlátozások miatt mely ágazatok kapnak majd a kibővített bértámogatásból.

Márciusban is érkezik az ágazati bértámogatás

A legveszélyeztetettebb szektoroknak járó támogatás marad.

Mindjárt lejár a határidő ennél a bértámogatásnál

Február 22-ig igényelhetik a cégek a kutatás-fejlesztési támogatást.

Így áll a bértámogatások kifizetése

A 35,5 milliárdból már 35 milliárdot kifizettek.

Fellélegezhetnek a vendéglátósok - így módosult a bértámogatás

Utófinanszírozás helyett előlegként kapják meg a támogatást.

Kitolták a határidőt: tovább lehet igényelni ezt a bértámogatást

Két héttel tovább igényelhető a KFI bértámogatás.

Hány dolgozón segített eddig az ágazati bértámogatás?

Még egy hónapig igényelhető.

Elkezdte érdekelni a cégeket a bértámogatás ezen fajtája is

Felgyorsult a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI-) bértámogatás igénylése: míg a hét elejéig 100 munkaadó 550 magasan képzett szakember részére kért támogatást, addig ezek a számok az elmúlt napokban jelentősen megugrottak, többszörösükre nőttek.

Tönkrement vendéglátósok - sokan máig nem kapták meg a bértámogatást

Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.

Sokkal több munkahelyet menthetett volna meg a kormány

A koronavírus gazdasági hatásai Magyarországon is jelentősek voltak, már az első hullám során több százezer munkahely került veszélybe, illetve szűnt meg.

Ismét elérhető a bértámogatás a cégek egy újabb körének

A mai naptól ismét lehet pályázni a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor bértámogatására.

Ez a szektor is megkapja a bértámogatást

Munkahelyük megőrzése érdekében ismét bértámogatásban részesülhetnek a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor magasan képzett szakemberei a járványhelyzet miatt, három hónapos időtartamban - jelentette be Bodó Sándor az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint.

15 milliárd forintot már szétosztottak bértámogatásként

Az ágazati bértámogatási programban, ami a vendéglátásban, a turizmusban, a szolgáltató szektorban tevékenykedőknek nyújt segítséget, eddig 10 ezer munkáltató, csaknem 70 ezer munkavállaló esetében nyújtott be kérelmet és 15 milliárd forintot ítéltek meg támogatásként - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebookra feltöltött videójában.

Újabb cégek kaphatnak bértámogatást

A segítséget a nehéz helyzetben lévő magántulajdonú buszos vállalkozások is igénybe vehetik. Erősítik a SZÉP-kártyát is.

Orbán Viktor 4 gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Orbán Viktor pénteki jelzésének megfelelően szombaton bejelentette a januártól érvényes, újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket.

Eddig 50 ezer munkahely megtartásához igényeltek ágazati bértámogatást

Mintegy 7 ezer vállalkozás igényelte több mint 50 ezer munkavállalójára az ágazati bértámogatást összesen 5 milliárd forint értékben – nyilatkozta Bodó Sándor.

Tovább lehet igényelni az ágazati bértámogatást

Meghosszabbítja a kormány a járványhelyzetben a munkahelyek megtartását szolgáló programot, így decemberre és a januárra is jár az ágazati bértámogatás a munkáltatóknak – nyilatkozta Bodó Sándor. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, bővül az érintetti kör is, az utazásszervezők és –közvetítők, a szálláshely szolgáltatás tevékenységet végzők is pályázhatnak.

Bértámogatás: két hete maradt észbe kapni a cégeknek

Még két hétig igényelhető az ágazati bértámogatás, aminek maximális mértéke a minimálbér másfélszerese, személyenként bruttó 241 500 forint - közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Hány embernek segít a bértámogatási program? A kormányzat így számol

Óráról órára változik a munkerőpiac.

Tényleg örülhetnek a bértámogatásnak a bajba jutott ágazatok

A vendéglátás és szabadidő területén több mint 170 ezer, a szálláshelyeknél pedig közel 30 ezer munkahely megőrzését segíthetik a legújabb lépések - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ágazati bértámogatási programmal kapcsolatban.

Egy fizetési szint felett már nem kérhető a bértámogatás

Bár a vonatkozó kormányrendelet már kedden éjjel megjelent, a részletszabályok tartalmaztak még fontos tudnivalókat a 30 napos lezárás idejére szóló bértámogatással kapcsolatban.

Az élénkülés még nem kilábalás: szükség van a bértámogatásra a cégeknek?

Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként. Ezt alátámasztja az is, hogy már nem egyszer elhangzott a kormányzat részéről: a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.

Eltökélt a kormány: nem enyhít a kata-szabályozáson

Negatív előjelű volt a GDP a harmadik negyedévben a kormány előzetes információi alapján.

Több mint ezer cég kap jelenleg bértámogatást

A koronavírus-járvány okozta tavaszi sokk után tartósnak bizonyult munkaerő-piaci fordulat következett be.

Számok a bértámogatásról: mennyit számított a magyar cégeknek?

A kormány a koronavírus-válság hatásainak enyhítését célzó Gazdaságvédelmi akciótervben meghirdetett bértámogatásokkal összesen már 280 ezer munkavállalón segített.

Nálunk nem, de a régióban tovább él a munkahelyvédelmi bértámogatás

Miközben Magyarországon már nem lehet munkahelyvédelmi bértámogatásra pályázni, a Niveus Consulting Group régiós összehasonlításából az látszik, hogy más országok továbbra is fenntartják ezt az intézkedést a gazdaságuk és a munkahelyek védelmének érdekében.

Hány munkahelyet tudott megmenteni a kormány? Elárulták

Több mint 60 ezer vállalkozás élt a munkahelyvédelmi támogatások lehetőségével az elmúlt hónapokban.

4 nap maradt, hogy a kormány megelőzze a munkaerőpiac összeomlását

Jelen állás szerint már csak jövő hétfőig jelentkezhetnek a vállalatok az állami bértámogatásra, miközben forrás még bőven van, és az érdekképviseletek is a program hosszabbítása mellett érvelnek. 
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo