Amerika cikkek

hirdetés

Nem erre számítottak: meglepetés az amerikai inflációban

Nem erre számítottak: meglepetés az amerikai inflációban

A vártnál is jobban lassult az infláció az Egyesült Államokban októberben.
Lengyelországnak kemény döntésekre is képes köztársasági elnöke van

Lengyelországnak kemény döntésekre is képes köztársasági elnöke van

Megvétózta Andrzej Duda lengyel elnök a médiatörvény tervezett módosítását, amely a külföldi részesedésű média működését korlátozta volna. A tervezet miatt tüntetések is voltak a sajtószabadság védelmében.
Soha nem kértek még ennyien kegyelmet egy közlekedési baleset okozójának – több mint 3 millióan tiltakoznak - VIDEO

Soha nem kértek még ennyien kegyelmet egy közlekedési baleset okozójának – több mint 3 millióan tiltakoznak - VIDEO

Egy 26 éves coloradói kamionsofőrt 110 évre ítéltek egy olyan halálos balesetért, amelyet műszaki hiba okozott. A balesetben négyen vesztették életüket és többen megsérültek.
Amerikaiakat dobnának ki Lengyelországból

Amerikaiakat dobnának ki Lengyelországból

Támadás az amerikai tulajdonú médiacégek ellen. Véglegesen elfogadta a lengyel szejm a külföldi részesedésű média működési engedélyeiről szóló törvénymódosítást, amelyet szeptember elején az ellenzéki többségű szenátus elutasított.
Közel 50 éve nem láttak hasonlót Amerikában

Közel 50 éve nem láttak hasonlót Amerikában

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál is nagyobb mértékben csökkent, 1969 szeptember eleje óta a legalacsonyabb szintre esett az először munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten.
hirdetés
Itt egyelőre biztosan nem lesz kötelező az oltás – megbukott a javaslat Amerikában

Itt egyelőre biztosan nem lesz kötelező az oltás – megbukott a javaslat Amerikában

Az amerikai szenátus leszavazta Joe Biden amerikai elnök korábbi rendeletét, amely kötelezővé tette volna a 100 főnél nagyobb vállalatok alkalmazottainak a koronavírus elleni védőoltás felvételét vagy a folyamatos, heti tesztelést - jelentette a The Washington Times csütörtökön.
Mélyponton az amerikai munkanélküliség

Mélyponton az amerikai munkanélküliség

Az előző hetekhez hasonlóan csökkent, tizenkilenc havi mélypontra süllyedt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, jelezve, hogy a gazdasági növekedés ismét erősödik a közegészségügyi helyzet jelentős javulásával párhuzamosan.
Brutális rekord dőlt meg Amerikában

Brutális rekord dőlt meg Amerikában

Évtizedek óta nem járt ilyen magasan az inflációs mutató az Egyesült Államokban.
Komoly csalódást közöltek Amerikában

Komoly csalódást közöltek Amerikában

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma augusztusban az Egyesült Államokban.
Jó hír jött Amerikából

Jó hír jött Amerikából

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten.
hirdetés

Lassan, de biztosan halad előre az amerikai ipar

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok ipari termelése júliusban a Federal Reserve keddi jelentése alapján.

Drága az élet: csúcson áll az amerikai infláció

Az Egyesült Államokban júliusban az előző havi 13 éves csúcson állapodott meg az infláció a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján.

Újabb rekord dőlt meg Amerikában, de ez nem jó hír

Soha még nem volt annyi meghirdetett üres állás az Egyesült Államokban, mint az idén júniusban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics jelentése alapján.

Lassan döcög előre az ipar Amerikában

Március után áprilisban is nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága az Egyesült Államokban, miután az ország déli részén a februári viharos időjárásban megrongálódott gyárak újraindultak, és ellensúlyozták az autóipar teljesítményének csökkenését.

A vártnál rosszabb számok érkeztek Amerikából

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.

Ez a mentőcsomag állítja majd talpra Amerikát

Aláírta Joe Biden amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban azt az 1900 milliárd dolláros mentőcsomagról szóló törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy segítse a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és a legyengült amerikai gazdaság helyreállítását.

Mit nekik a járvány? Osztalékban úszik Amerika

A pandémia ellenére tavaly az amerikai cégek rekordösszegű osztalékot fizettek ki.

Rekordot döntött az amerikai hiány az elnökválasztás idején

Még soha nem volt olyan nagy a decemberi amerikai költségvetés hiánya, mint a múlt hónapban.

Ennél többet vártak az amerikai munkaerő-piactól

Az Egyesült Államokban a koronavírus-válság után beindult növekedés óta a legkisebb számban létesült novemberben új munkahely a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics közleménye alapján.

Újabb amerikai-kínai pengeváltás

Tiltakozott a kínai külügyminisztérium pénteken az ellen, hogy Washington újabb két kínai vállalatot tett tiltólistára.

Szijjártó Péter: új világgazdasági korszak köszöntött be

Mintegy ezerhatszáz amerikai cég van Magyarországon, amelyek 100 ezer magyar embernek adnak munkát - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Pesszimista kép: a gazdasági növekedéstől elköszönhet a kontinens?

Meredeken rontotta az Egyesült Államok és Európa gazdasági növekedési előrejelzését a Goldman Sachs amerikai bankház arra hivatkozva, hogy az új koronavírussal megfertőződöttek számának drasztikus emelkedése negatív hatást gyakorol a világ nagy gazdaságaira.

Számok az amerikai munkanélküliekről – ez még nem az igazi

Enyhén, a vártnál kevésbé csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, és továbbra is nagyon magas szinten maradt.

A hetvenesek harca - mennyit számít a kor az amerikai elnököknél?

Donald Trump második ciklusát megválasztása esetén 74 évesen kezdené el. Ezzel az életkorral mindenképpen rangidősnek számítana az indulók között, hiszen még Reagan is "csupán" 73 volt a második terminus alatt. A mostani jelöltek - így a demokrata Joe Biden esetében is - a magas életkor miatt felmerül a kérdés, vajon érdemes-e meghúzni ebben az ügyben bármiféle korhatárt.

Donald Trump és Joe Biden harca nem a legextrémebb a történelemben

Célegyenesben járunk, ha az amerikai választásról van szó, néhány napon belül eldőlhet, hogy Donald Trump vagy Joe Biden örülhet. A Wall Street Journal felidézte azokat a korábbi amerikai elnökválasztásokat, melyek a mostanihoz hasonló kiélezett helyzetben zajlottak. 

Egy teljes ágazat szurkolhat azért, hogy Donald Trump elbukja a választást

Kirángathatja a gödörből a járvány miatt történelmi mélységekben lévő amerikai irodapiacot, ha Joe Biden nyeri az elnökválasztást. A kereslet megugorhat, hiába dolgoznak sokan otthonról – állítja a bisnow.com üzleti portál friss elemzése.

Varga Mihály elárulta, mennyire fontosak az amerikai cégek Magyarországnak

Az Egyesült Államok a legnagyobb unión kívüli befektető Magyarországon, és Európán kívül a legfontosabb exportpartnere az országnak - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

Komoly buktát kellett benyelni Amerikában

Az első két becslésnél és a piaci várakozásoknál kevésbé, de így is rekordmértékben csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben az országot gyakorlatilag megbénító koronavírus-járvány következtében.

Adok-kapok: Kína visszarúg Amerikának

A külföldi vállalatok tevékenységének korlátozására alkalmas szabályokat ismertetett a kínai kereskedelmi minisztérium szombaton, miközben tiltakozását fejezte ki az egyes kínai mobilapplikációt (TikTok, WeChat) betiltását célzó amerikai döntés ellen.

Kellemetlen meglepetést hozott az amerikai munkaerőpiac

A vártnál nagyobb mértékben nőtt szeptember első hetében az első alkalommal benyújtott munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium jelentése alapján.

Mi várhat az amerikai gazdaságra? Így tervez Trump minisztere

További, de célzott gazdaságélénkítést, újabb pénzügyi csomagot sürgetett az amerikai pénzügyminiszter a Fox televíziónak adott interjújában vasárnap.

Komoly korlátozások jöhetnek, ha új elnöke lesz Amerikának

Elnökké választása esetén teljesen lezárná az Egyesült Államokat és gazdaságát a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ABC televízió péntek éjjeli híradójának adott interjújában.

Kissé optimistábbak az amerikaiak

Összességében kevéssé változott, de a várt romlás helyett kissé javult augusztusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban a Michigan Egyetem havi rendszeres felmérésének előzetes adatai alapján.

Trump golfozás közben mentené az amerikai gazdaságot

A gazdasági helyzet kezelésére négy rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök szombaton, beváltva azt a fenyegetését, hogy saját hatáskörében cselekszik, ha a kongresszus nem fogadja el koronavírus-járvány által megtépázott gazdaság ösztönzését célzó új csomagtervet.

Öröm Amerikában – erre senki sem számított

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás és nagyobbat csökkent a vártnál a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics jelentése alapján.

Rossz hír jött Amerikából

A munkaerőpiac helyzete a vártnál kevésbé javult.

Koronavírus: nagy a baj Amerikában

Tovább tombol a járvány az országban, sorra dőlnek a negatív rekordok.

Megszólalt az amerikai nagykövet: „Magyarország a világ legjobban őrzött titka”

Magyarország Közép-Európa részeként jelentős orosz, kínai és amerikai érdeklődésre tart számot - mutatott rá David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete egy amerikai rádiós beszélgetős műsorban.

Baj van? Vészjósló hírek Amerikából

Florida napi koronavírus rekordot jelentett, 24 óra leforgása alatt több mint 10 ezer új esetet azonosítottak.

Bankcsődök Amerikában - így állunk eddig

Idén eddig két amerikai bank húzta le a rolót. Tavaly összesen négy bank ment csődbe, tavalyelőtt egy sem.

Elmaradt a katasztrófa: végre jó hír jött Amerikából

A szakértők által vártnál jóval kisebb mértékben csökkent a foglalkoztatás az amerikai magánszektorban májusban.

Még mindig nagy a baj az amerikai munkaerőpiacon

Az elemzők által vártnál kevésbé csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.

Nő a feszültség a járvány miatt – telefonon egyeztetett Amerika és Kína

Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi főtárgyalók a makrogazdasági és közegészségügyi együttműködés megerősítését tűzve ki célul - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Trump döntése példa nélküli Amerikában

Mind az 50 tagállamot katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították.

Szárnyalnak az amerikai bérek a kevesebb bevándorló mellett, de van egy kis bibi

2018-ban és 2019-ben is több mint 3 százalékos nominális béremelkedést mértek az Egyesült Államokban, ez évtizedes szinten is a legjobbnak számít. Ráadásul úgy tűnik, hogy ez a növekedés elérte a munkaerőpiac legalsó szintjét is, hiszen a középiskolai végzettséggel nem rendelkezők bérében is közel 10 százalékos ugrás jelent meg.

Vajon hány bank ment tönkre Amerikában tavaly?

Tavaly négy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavalyelőtt egy sem.

Kína hazazavarná az amerikai techcégeket

Három éven belül az összes kínai kormányhivatalban és állami intézményben helyi gyártásúra kell cserélni az idegen számítógépes eszközöket és szoftvereket. Az intézkedés 20-30 millió hardver lecserélését jelentheti, az amerikai gyártók pedig évi 150 milliárd dolláros megrendeléstől is eleshetnek.

Az olajlobbinak dolgozna Joe Biden amerikai elnökként?

A Reuters megszellőztette tervezett elnökválasztási programja egy részét, melyben továbbra is szerepet adna a fosszilis energiáknak az amerikai energiamixben. Az elnökjelöltségért versenyző riválisok és a progresszív környezetvédő szervezetek is hevesen támadják emiatt az USA elnökségére ácsingózó Bident.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Ahogy csökken az építőipar teljesíténye, úgy nő az értékesítés szerepe az építőanyag kereskedéseknél.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo