hirdetés

Soha nem kértek még ennyien kegyelmet egy közlekedési baleset okozójának – több mint 3 millióan tiltakoznak - VIDEO

Egy 26 éves coloradói kamionsofőrt 110 évre ítéltek egy olyan halálos balesetért, amelyet műszaki hiba okozott. A balesetben négyen vesztették életüket és többen megsérültek.
hirdetés

A hét elején 110 év börtönbüntetésre ítéltek egy kamionsofőrt, aki 2019 áprilisában részese volt egy halálos balesetnek - olvasható és látható a cbsnews.com-on. Az ítélet elképesztő súlyossága bombaként robbant, és néhány nap alatt, péntekig, rekordszámú, több mint 3,4 millió ember írta alá a kegyelmet kérő petíciót, miután a balesetet fékhiba okozta. A tiltakozók azt indítványozzák Colorado kormányzójának, Jared Polisnak, hogy adjon kegyelmet Rogel Aguilera-Mederosnak, és börtön helyett más büntetést szabjon ki. Pénzbírságot, közmunkát, vagy jogosítvány elvonást.

Rogel Aguilera-Mederos még csak 26 éves. Fotó:
CBS DENVER

A műszaki hiba tényét az ügyészség sem vitatta, a fő vádpont az volt, hogy Aguilera-Mederos a fékhiba bekövetkezését követően elhaladt egy olyan kitérő út mellett, amelyet éppen az ilyen balesetek elkerülésére építettek és amely képes lelassítani, majd megállítani az elszabadult járműveket.

Ezzel kapcsolatban a védelem több olyan szakembert megszólaltatott, akik elmondták, hogy egy ilyen helyzet kezelése még egy rutinos sofőrnek is nehéz, nemhogy egy 26 éves fiatalnak. Sok kamionos vállalkozó az eset kapcsán a közösségi médiában bejelentette, hogy bojkottálni fogják a colorádói szállításokat, amennyiben nem változtatják meg az ítéletet.

Az esküdtszék végül 27 vádpontban találta bűnösnek Aguilera-Mederost. Négyrendbeli gépjárművel elkövetett emberölésben és 23 egyéb vádpontban. Tizenhat rendbeli elsőfokú testi sértésben, kétrendbeli gépjármű károkozásban, gondatlan vezetésben és még négy kisebb súlyú vádpontban.

Mielőtt elítélték volna, Aguilera-Mederos azt mondta a CBS Denvernek, hogy mindent megtett a baleset elkerülése érdekében.

Talán elkerülhető lett volna. Fotó: CBS

Az ítélethirdetéskor a bíró is elismerte, hogy Aguilera-Mederosnak nem állt szándékában semmiféle bajt okozni, de a törvény szerint büntetése nem lehet kevesebb 110 évnél.

James Colgan, Aguilera-Mederos ügyvédje csütörtökön azt mondta a CBS Denvernek, hogy fellebbezést terveznek az ügyben.

Polis kormányzó hivatalának szóvivője kijelentette a CBS Newsnak, hogy a kormányzó és csapata minden kegyelmi kérelmet külön-külön megvizsgál, vagyis még nincs pont az ügy végén.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo