Tévedtünk

Hála Istennek ritkán kell beismernünk, hogy tévedtünk, de most ez történt. Alaposan mellétrafáltunk Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozója kapcsán. Mindazonáltal csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

El nem tudtuk képzelni, hogy Orbán Viktort magához rendelte Vlagyimir Putyin és a magyar miniszterelnök ugrott. Ellenkezőleg azt hittük, hogy egy önmagát szuverénnek hirdető ország vezetőjével ez elő nem fordulhat. Mi kérünk elnézést.

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy feszült hangulatú találkozó volt, amelyet a hierarchia szerint Orbán Viktor kezdeményezhetett, valószínűleg nem ok nélkül….. Persze, nem lehet kizárni, hogy Putyin rendelte magához Orbán Viktort, de e mögött egy olyan negatív narratíva sejlik fel, hogy jobb nem belegondolni.

A múlt héten robbantotta a HVG a bombát, miszerint az Orbán-Putyin találkozó nem a magyar kormányfő kezdeményezésére jött létre. Sőt a magyar miniszterelnök szerint olyan „szívélyes” meghívás érkezett Putyintól, ami elől kitérni nem volt lehetséges.

Mentségünkre legyen mondva, tévedésünket a kiadott hivatalos kormányközlemény is alátámasztotta.

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások, valamint a nukleáris energia területén. Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta. Kifejtette: az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak - ismertette a közleményben Havasi Bertalan.

Az Orbánnak szóló putyini parancs nyilvánosságra kerülése azt jelenti, hogy Havasi Bertalan közleményében több olyan állítás van, ami finoman szólva nem segítette a valóság megismerését. Egyrészt a tárgyalás valószínűleg csak formailag volt kétoldalú, és inkább arról szólt, hogy Putyin közölte elvárásait Orbánnal. Másrészt, a felsorolt témák valószínűleg érdemben szóba sem kerültek, ha csak zsarolás formájában nem. Addig kapunk energiát, amíg úgy ugrálunk, ahogy Moszkva fütyül. Az orosz elnök inkább azt közölhette, hogy elégedetlen a magyar politikus brüsszeli aknamunkájával és az izraeli konfliktusban vállalt szerepével. Ez utóbbi a másik nagy Orbán szövetséges Törökország haragját is kiválthatja az utóbbi napok fejleményeit látva. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint Izrael háborús bűnös, a Hamász pedig nem terrorszervezet. Izrael válaszul visszarendelte diplomatáit Ankarából.

Véleményvezér

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.
Lebukott a magyar sajtmaffia

Lebukott a magyar sajtmaffia 

Az Agrárközgazdasági Intézet munkatársai vették a fáradtságot és összehasonlították a magyar és a nyugati sajtárakat. Aztán tátva maradt a szájuk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo