hirdetés

New York és Sydney között próbálják, milyen 19 órán át non-stop repülni

Hogyan hat a szervezetre 19 órás non-stop repülés? Kipróbálják New York és Sydney között.
hirdetés

Negyven személyt választott ki a három próbaútra a Qantas ausztrál légitársaság a New Yorkból, illetve Londonból Sydneybe vezető járaton az eddig példátlan,19 órás non-stop repülésre.

A Qantas 787-9 Dreamlinere
depositphotos.com

A próbautakat októbertől az év végéig tervezik, míg a járatok bevezetését 2022-ben. Eddig a Singapore Airlines Szingapúr és az amerikai Newark repülőtere közötti menetrendszerű járata a leghosszabb leszállás nélküli légi útvonal, 15.300 km-el.

Az ilyen távolságú utakat napjaink könnyebb és kisebb fogyasztású gépei tették lehetővé, de vizsgálják még azok élettani hatásait. A Qantas által felkért szakemberek tanulmányozzák majd a próbautak részvevőinél mind a hosszú repülés fizikai, mind lélektani hatásait. Az utasok okosórákat viselnek majd, amelyek többek között mérik, hogyan hat ki a repülés a szervezet belső “órájára” és milyen gyorsan lehet leküzdeni a “jet-leg”-et, az eltérő időzónák közötti váltás következményeit.

A próbautakon a keringést segítő tornagyakorlatokat végeznek majd és lesz meditáció is. Az étrendet, a kabin világítását úgy alakítják, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás az időzónákhoz. Gondosan monitorozzák majd EKG-műszerekkel a pilóták szervezetének működését, különösen éberségüket, számolt be a The New York Times.

Szakértők szerint a hosszú utak nem csak a légitársaságok, hanem az utasok szempontjából is előnyösek: leszállni és repülőtéren várni a csatlakozásra több időt igényel, így összességében fárasztóbb, mnt ha egyvégtében tesszük meg az utat. A pilóták számára, akik már nem ritkán teljesítenek 16-17 órás repüléseket, a 19 óra nem jelent igazán nagy különbséget.

Öreg, nagy fogyasztású gépekkel pótolják a kieső Boeingeket
A Boeing 737 MAX típusú gépei öt hónapja nem szállhatnak fel. A légitársaságok azok helyett régi, egyre drágábban bérelt gépekkel repülnek – ráadásul azok jóval többet fogyasztanak is.
A próbautakon Boeing 787-9 típusú, 300 utast befogadó gépeket használnak majd. Még nem eldöntött, hgy a menetrendszerű járatoknál a Boeing vagy az Airbus egyik géptípusa repül Ausztráliába.
hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo