Így még a turistaosztály is kényelmesebb lehet

Egyre többen repülnek, az ülések kisebbek, turistaosztályon egyre nehezebb kényelmesen utazni. Ha a Smartertravel tanácsait megfogadjuk, utunk kellemesebb lehet.

Ha kettesben utazunk, foglaljuk le az egyik ülést az ablak mellett, a másikat a folyosónál. Ha szerencsénk van, üres marad a középső hely, és kényelmesen ülhetünk – ha pedig jön utas, az feltehetően szívesen elcseréli helyét, így egymás mellé kerülhetünk.

Kép: Pixabay

Nem biztos, hogy jó ötlet a legelső sorban kérni helyet. Igaz, hogy ott kinyújthatjuk a lábunkat, ugyanakkor azonban kézicsomagunkat, kis táskánkat nem tudjuk egy előttünk lévő ülés alá rejteni, így mindent be kell rakni a fejünk feletti csomagtérbe (ha ugyan van még ott hely), és aztán mindenért felállni, amire szükségünk van.

Vigyünk magunkkal zajszűrős fejhallgatót, ha ki akarjuk iktatni a szomszédok ostoba fecsegését vagy a gyereksírást. Ráadásul – oxfordi kutatók szerint – az étel és az ital is jobban fog ízleni: megállapításuk szerint a gép hajtóműveinek zaja csökkenti az ízek és az illatok iránti érzékenységünket.

Amerikába és Ázsiába is repülhetünk fapadossal
A fapados légitársaságok sikere után a tengerentúli forgalomban is megjelentek az olcsóbb versenytársak és hasonló sikerre számítanak: hosszabb távon minden második utas leszállított áron repülhet majd Amerikába vagy Ázsiába.

Vegyünk fel az útra kompressziós harisnyát. Lábunk, lábszárunk jobban érzi magát benne, és segít megelőzni a mélyvénás trombózist, amely a hosszú légi utakon fenyeget, ha sokáig nem mozgunk.

Ha aludni akarunk, kérjünk ablak melletti helyet, ott ülünk a legnyugodtabban – és vigyünk magunkkal szemtakarót. Így még az előtt elalhatunk, hogy az utaskísérők – jóval a felszállás után – lecsökkentik a kabinvilágítás fényerejét.

Öltözködjünk repülőútra rétegesen, Az egyik gépben meleg van, a másikat fagyosra hűtik. Egy-két réteg eltávolításával vagy felvételével megoldhatjuk a helyzetet.

Repüljünk lehetőség szerint a reggeli órákban. A gépek általában nagyobb léglökésekkel találkoznak a nap későbbi szakaszaiban, amikor a föld felmelegedik, és a viharok is gyakoribbak délután.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo