Amerikába és Ázsiába is repülhetünk fapadossal

2018. július 14. szombat - 16:15 / piacesprofit.hu
  •    

A fapados légitársaságok sikere után a tengerentúli forgalomban is megjelentek az olcsóbb versenytársak és hasonló sikerre számítanak: hosszabb távon minden második utas leszállított áron repülhet majd Amerikába vagy Ázsiába.

Negyedszázaddal ezelőtt a szakértők kétségbe vonták, hogy diszkont légitársaságok sikeresek lehetnek rövid- és közepes távolságokon.

A fapadosok azonban 2007-ben már az európai járatok 19 százalékát adták, ez 2016-ra 30 százalékra emelkedett és azóta is tovább nőtt. Ugyanebben az időszakban a hagyományos, nagy légitársaságok európai járatainak korábbi, 59 százalékos részesedése 53 százalékra csökkent.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Hasonló fejlődést várnak a transzkontinentális fapadosoktól, amelyekből egyre több jelenik meg a piacon. Párizsból például féltucatnyi fapados kínál 400 euró alatt menettérti jegyet New Yorkba, míg a Lufthansa és az IAG (a British Airways és az Iberia) leányvállalatot hoz létre erre az új piacra.

Soha nem repültek még ennyien egyszerre
Június 29-én 202 157 repülőgép volt a levegőben, jelentette a Flightradar24. Az egyre növekvő forgalom ellenére nem növekszik a légi balesetek száma.

A nagy légitársaságok általában „ráhordó“ járataikkal viszik utasaikat nagy repülőterekre, mint Frankfurt, vagy London-Heathrow és ott szállítják át a tengerentúlra induló óriás gépekbe.

A fapadosok közvetlen járatokat szerveznek, kisebb repülőterekről, ahol alacsonyabbak a költségeik és kisebb gépekkel.

Az Airbus A321LRolcsóbb és gazdaságosabban repül, mint a nagyok, amelyek kihasználtsága igencsak változó.

Németországban Berlin mellett Hamburg és Stuttgart kerül előtérbe tengerentúli közvetlen járatok szempontjából. A szakértők szerint az európai repülés csak ezzel a nyitással tudja felvenni a növekvő versenyt az Öböl-béli és ázsiai vetélytársakkal.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.