Soha nem repültek még ennyien egyszerre

2018. július 02. hétfő - 14:00 / piacesprofit.hu
  •    

Június 29-én 202 157 repülőgép volt a levegőben, jelentette a Flightradar24. Az egyre növekvő forgalom ellenére nem növekszik a légi balesetek száma.

Szombaton volt a kommersz repülés eddigi legforgalmasabb napja. A repülőjáratokat követő Flightradar24.com mérésén a légi forgalom először lépte át a 200 ezres számot: a nap folyamán összesen 202 157 gép közlekedett. A nap csúcspontján egyszerre 19 ezer repülő volt egyszerre a levegőben.

A forgalom nagy része Észak-Amerika, Európa, a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia országaira koncentrálódik. Érthető módon a kevésbé sűrűn lakott területeken (Közép-Afrika, az északi sarkkör, Ausztrália, Oroszország keleti és Kína nyugati része) jóval kisebb a forgalom. A leginkább a háború sújtotta Líbiát kerülték el a repülők, az ország felett szombaton is csak egyetlen repülő haladt át.

A Flightradar24 járatkövető képernyője szombaton

A Flightradar24 járatkövető képernyője szombaton

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) szerint a légitársaságok évente mintegy 4 milliárd utast szállítanak, és ez a szám a következő évtizedekben megduplázódhat.

A növekvő fogalom ellenére a repülés továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési mód. A légi biztonsággal foglalkozó Aviation Safety Network weboldal szerint annak az esélye, hogy valaki repülőgép-szerencsétlenségben veszítse el az életét 1 a 16 millióhoz. A tavalyi év ráadásul a repülés történetének legbiztonságosabb éve volt: a nagy légitársaságok járatain egyetlen haláleset sem történt, halálos baleseteket csak kisebb propelleres gépeken és szállítórepülőkön regisztráltak.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.