hirdetés

Honorálnák a brit autósokat, ha figyelnek a kerékpárosokra

Olcsóbbá tennék a gépjárműbiztosítást a brit autósoknak, ha elvégeznek egy tanfolyamot, amitől nagyobb odafigyeléssel viseltetnének az utakon közlekedő kerékpárosok iránt. A brit közlekedési minisztérium egyúttal szigorúbban kezelné a kerékpársávban parkolást is. 
hirdetés

Tavaly összesen 100 kerékpáros, valamint 470 gyalogos vesztette életét az Egyesült Királyság közútjain, ami 5%-os növekedést jelent – írja a BBC. A kormány ezért több tucat intézkedést javasol a halálos balesetek számának csökkentése érdekében. 

en.wikipedia.org

A közlekedési tárca egy új rendőrségi egységet is létre kíván hozni, akik a kamerák által rögzített veszélyes vezetés bizonyítékait elemeznék, amire eddig a rendőrség berkein belül nem volt kapacitás. 

A brit közlekedésrendészeti szabályok felülvizsgálata során olyan új ajánlásokat is megfogalmaznának, hogy miként viselkedjenek a

Svájcban alkotmányos alapjog a kerékpározás
A svájciak háromnegyede népszavazáson úgy döntött, hogy vegyék fel a kerékpározást és annak infrastruktúráját az ország alkotmányába.
járművezetők a veszélyeztetett úthasználókkal szemben. A gyalogos és kerékáros szövetségek szerint jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az általános szabályok terén a sebességcsökkentésre. 

A brit biztosítókat tömörítő szövetség (ABI) a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy ők nem egyeztettek a kormánnyal a javaslatról, így nem ismerik a gépjárműbiztosítási díjak csökkentésére vonatkozó javaslatot sem. 2017-ben gépjárműbiztosítási kárigények mindössze 0,1%-ában volt érintett kerékpáros is, ezért az ABI nem tudja megmondani, hogy az új törvényjavaslat miként befolyásolja majd a biztosítási díjakat.

(Forrás: Biztosítási Szemle)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo