5 tipp, ami hatásosan csökkentheti a stresszt!

Gondok mindenki életében vannak, de fontos, hogy próbáljuk meg mindig a megfelelő módon levezetni a felgyülemlett feszültséget. Egyrészt könnyebb túllendülni a mélypontokon, ha időközben ügyelünk magunkra, másrészt pedig az egészségünket is támogatjuk, ha nem hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a stressz.

Sport, friss levegő, vitaminok - ez az alap
Kép:PP archív

1. Gondoljuk át a problémát

Természetesen a stressz kivédésére az a legjobb, ha megszüntetjük a kiváltó okot, de ez azért nem ilyen egyszerű. A legtöbb ember nem fogja csak azért feladni a jól fizető álommunkáját, mert az időnként stresszes, éppen ezért fontos, hogy végiggondoljuk az aktuális stressz faktorokat, ugyanis a legtöbb probléma során két eshetőség van: vagy tudunk rajta változtatni, vagy nem. Ha az elsővel állunk szemben, akkor az remek. Amennyiben a második ütötte fel a fejét, ismét csak felesleges az aggodalom, ha rajtunk kívül álló okok irányítják a problémát, akkor sok mindent úgyse tehetünk. Gondoljuk át, milyen kiutat választhatunk, és tegyük meg a szükséges lépéseket.

2. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek

„Ha stresszes életmódot- vagy ismertebb nevén manager életmódot –folytat valaki, ami annyit tesz, hogy folyamatosan dolgozik, rohan és nincs idő önmagára, akkor érdemes a reggeleket 2 dl gyümölcs és zöldséglevekkel kezdeni!”- árulja el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger életmód szakértője, majd hozzáteszi, hogy az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthet.

Cégvezetés = krónikus stressz?
A cégvezetéssel járó terhek, a felelősség, a bizonyítási kényszer vagy az esetleges hibák súlyos következményei folyamatos, elhúzódó feszültségben tartanak. A kérdés az, vajon képesek vagyunk-e ezt kontrollálni. Szakértőnk segít!
3. Mozogjunk rendszeresen

A stressz levezetésének egyik legkiválóbb gyógymódja a rendszeres testmozgás. Biztos észrevette már, hogy edzés után nyugodtabb, elégedettebb , amihez a kémiai szinten lezajló folyamatok is hozzájárulnak. Olyan hormonokat termel ilyenkor a szervezet, amik által felszabadultabbnak, boldogabbnak érezzük amgunkat s nem utolsó sorban a koncentrációt igénylő mozgás során az agy is kikapcsolódik. Ha sikerül elérni,hogy legalább pár percig nem gondolkozunk a problémákon, már akkor megérte rászánni magunkat az edzésre.

4. Idő a relaxálásra

A relaxálás ugyancsak lényeges része a stressz levezetésnek. Mindenkinek van olyan praktikája, ami tökéletes feltölti, kikapcsolja- találjuk meg a sajátunkat! Az előbb említett mozgás mellett lehet ez egy kis wellness, kirándulás, pihenés, közös program a barátokkal vagy éppen egy kellemes beszélgetés a családdal. Ez különösen fontos és jót fog tenni, az ünnepek előtti és alatti időszakban!

5. A nyugodt alvás fontossága

Ha rendszeresen fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, akkor próbáljunk meg egy órával korábban lefeküdni, mint szoktunk. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka, amit egy erős kávé nem pótolhat. A legideálisabb elalvási idő 11 óra.

 

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo