hirdetés

Komoly tervei vannak a Toyotának az elektromos autózás terén

Úgy tervezik, 30 akkumulátoros elektromos autót fognak bemutatni 2030-ig.

hirdetés

Ezzel teljessé teszik az Európában már most 60 százalékban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő vállalat globális akkumulátoros elektromos autó kínálatát - közölte a cég az MTI-vel. A legnagyobb japán autógyártó globális akkumulátoros elektromos autóeladásai ugyanezen időszakig évi 3,5 millióra emelkednek. Akio Toyoda, a Toyota elnöke a számos újdonságot jelentett be a vállalat karbonsemlegességi stratégiájával kapcsolatban. A tervek szerint a cég 2035-ig a gyárakban is eléri a karbonsemlegességet.

(Fotó: depositphotos.com)
Nem csupán a jelenlegi modelljeiket kínálják majd akkumulátoros elektromos hajtáslánccal, hanem egyedi, reálisan árazott tömeggyártású modelleket terveznek. A Toyota márka több mint 100 belső égésű, hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos, valamint üzemanyagcellás modellt forgalmaz több mint 170 országban és régióban. A Lexus márka több mint 30 belső égésű, hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos járművel rendelkezik több mint 90 országban és régióban. Ezt szeretnék tovább bővíteni. A Toyota már hosszú évek óta házon belül kutatja, fejleszti és gyártja az akkumulátorait. Az elmúlt 26 évben csaknem ezermilliárd jent fektettek be, és több mint 19 millió akkumulátort gyártottak. Közlése szerint a szeptemberben bejelentett 1,5 billió jenes akkumulátor-beruházást 2 billió jenre növelik azzal a céllal, hogy még fejlettebb, még jobb minőségű és mégis megfizethető akkumulátorokat tegyenek elérhetővé. A Toyota prémium márkája, a Lexus 2030-ra Európában, Észak-Amerikában és Kínában 100 százalékban akkumulátoros elektromos autókat értékesít majd, összesen egymillió járművet globálisan. 2035-re a márka teljes kínálata akkumulátoros elektromos járművekből fog állni. (MTI)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo