hirdetés

Növekedni akar? Álljon félre az útból!

Félelmetes dolog kiengedni a kezünkből a döntést a legkisebb területen is, ha a saját magunk által felépített cégről van szó. Pedig egy idő után ez a legjobb, amit tehetünk – magunkért és a cégünkért.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A vállalkozók nem rendelkeznek emberfeletti képességekkel, energiával. Ha a cég szárnyal, előbb-utóbb szükség lesz valakire (az amerikaiak COO-nak, általános helyettesnek hívják), aki a napi irányítási feladatokat átveszi a vezetőtől.  Ám elengedni valaminek a napi irányítását, amit mi építettünk fel, fejlesztettünk a kezdetektől, ijesztő lépés. Valójában viszont a legjobb, amit tehetünk. (A túl erős vezető egyébként is inkább veszélyes a cégre – hiába jellemző sok magyar kkv-nál.)

Növekedni akarunk? Álljunk félre az útból! – legalábbis a sikeres amerikai vállalkozó, Ross Kimbarovsky markáns véleménye szerint. „Ha azt szeretnénk, hogy növekedjen a vállalkozásunk, meg kell tanulni, hogyan kell elengedni bizonyos dolgokat” – mondja. Persze ijesztő a gondolat, hogy elveszítjük a kontrollt a cégünkben. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mi, az alapítók tudjuk csak a munkát megfelelően végezni. Sokan úgy vélik, hogy egy másik személy nem tudja felvenni olyan jól a ritmust.  Ez azonban tévedés, csak a megfelelő módszert kell megtalálni. Lehet például az a megoldás, hogy fokozatosan lépünk ki egyes feladatokból. Így van idő a felkészülésre, a fokozatosság pedig a vezetőnek is megadhatja azt a nyugalmat, hogy elhiszi: mindenki felkészült arra, hogy nélküle dolgozzon tovább az adott területen.

Kép: FreeDigitalPhotos.net

A Harvard vizsgálata kimutatta nemrég, hogy a két fő motiváló erő a vállalkozóknál: a pénz és a vezetés. Pontosabban a vizsgálat azt elemezte, hogy hogyan kerül konfliktusba a haszonszerzés és az ellenőrzés képességének vágya. A szerző, Noam Wasserman azt mondja: „A vállalkozóknak választaniuk kell, hogy anyagi forrásokat teremtenek, amelyek segíthetnek egy igen értékes céget felépíteni, ám így bizonyos folyamatok fölött nem lesz irányítási lehetőségük, vagy pedig megtartják a saját tőkét és a kontrollt.” A szakember szerint a kettő együtt ritkán sikerül, hozzáteszi: például Bill Gates a legismertebb kivétel e tekintetben.

Hogy meneküljünk meg a bumeráng feladatoktól?
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mások nem végzik jól a munkájukat. Vagy ha igen, akkor is mi magunk még egy kicsit jobban csinálnánk. Nem könnyű elcsitítani a bennünk lakozó kontroll mániást, de megéri! Ide kattintva talál néhány tippet, hogy delegáljunk úgy, hogy a feladatok ne jussanak vissza hozzánk.
Stratégia vs. operatív vezető

A vállalkozásra persze nincs mindenki által egységesen használható recept. Hiszen van, aki a stratégiai tervezésben verhetetlen, van, aki a termékfejlesztésben kiváló. De egyetlen emberben sincs meg valamennyi képesség, ami egy sikeres vállalkozáshoz kell. Mindenképpen szükség van stratégára és az operatív dolgokat menedzselő emberre is. Ha a napi működéssel kapcsolatos döntések elveszik az idő nagy részét, a vállalat nem tud növekedni. A sikerhez a mára szinte közhellyé vált mondás betartása vezet: ahelyett, hogy a cégünkBEN dolgozánk, a cégünkÉRT dolgozzunk. Vagyis ne a napi számlarendezgetésre pazaroljuk az energiánkat. Ez a feladatot adjuk át valakinek, aki valószínűleg sokkal inkább alkalmas rá nálunk. (Ha magunk végzünk olyan feladatokat, amelyekhez nem értünk, az az egyik legbiztosabb út a bukáshoz.)

Ám nem mindig a vállalkozó hozza meg a döntést. Előfordul, hogy külső tényezők befolyásolják a folyamatokat. Például egy befektető, aki gyorsabb növekedést szeretne. Van, hogy az alapító marad a cégvezető a tőkebevonás után is, mert a befektető úgy érzi, hogy ő sokkal elkötelezettebb hosszú távon. Ilyenkor az egyéb feladatokat kell delegálni, a működéssel kapcsolatos nagyobb döntések a vezető kezében maradnak. De előfordulhat, hogy a siker érdekében az a megoldás, hogy az alapító a szakmai feladatokért felel, amihez valószínűleg kiválóan ért. A cégvezetést pedig olyanra bízza, aki valóban ért hozzá.

Bármelyik módját választjuk is a növekedésnek, a feladatok átadásának, az első lépés, hogy be kell látnunk, egy személyben nehéz egy dinamikusan növekvő cég terheit cipelni. Engedjük el a felelősséget, induljunk a távlati célok felé! Lehet, hogy egy második kéz segítségével gyorsabban haladhatunk a siker felé.

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo