hirdetés

Magyar hajók libériai zászló alatt?

Túl drága a magyar hajósoknak a magyar lobogó használata – állítja egy érdek-képviseleti szervezet, amely szerint a drasztikus díjemelésik ellehetetlenítik a magyar hajózási szakmát.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Lehet más a zászló... – Kép: Pixabay

A Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) újjáválasztott elnöksége azonnali tárgyalásokat kíván kezdeményezni a kormányzat illetékeseivel annak érdekében, hogy csökkenjenek a hajózáshoz kapcsolódó hatósági díjak. A szövetség vezetése szerint az utóbbi időkben végrehajtott drasztikus díjemelések ellehetetlenítik az utánpótlás-nevelést és a magyar lobogó használatát.

„Nem szeretném, ha olyan helyzet alakulna ki, hogy az egész magyar személyhajózási flotta libériai lobogó alatt közlekedne, mert kifizethetetlenek a magyar lobogó használatához kapcsolódó hatósági díjak. A díjemelések miatt a magyar hajósoknak jóval olcsóbb lenne más nemzetek lobogóival működtetni vízi járműveiket” – mondta Szalma Botond, a szövetség elnöke. A szövetség szerint további gond, hogy a hagyományosan nagyon jó színvonalú magyar hajós-utánpótlásképzés és -szakvizsgázás is veszélybe került az átgondolatlan emelések miatt.

A szervezet közölte azt is, hogy megkezdik a felkészülést az elektronikus térkép navigációs rendszer bevezetésére, amelytől azt várják, hogy a hajózás biztonsága nagymértékben javul. Fontosnak tartják, hogy a budapesti kikötők használatának ügye mielőbb rendeződjön, ezért a szervezet részt vesz a fővárosi kikötők rendjének kidolgozásában. E munka során folyamatosan egyeztetni kívánnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzat szakembereivel – közölték.

A Mahosz a magyar kereskedelmi hajózás három legnagyobb érdek-képviseleti szervezetét tömöríti, a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségét, a Révhajósok Országos Szövetségét és a Személyhajósok Szövetségét, valamint a túrahajósok képviselőit. Legfontosabb célja, hogy a hajózási ágazat színvonala emelkedjen, a szövetség szerint ugyanis jelenleg ez a terület a legelhanyagoltabb.

Versenyképes lehetne a kombinált szállítás
Magyarországon az áruszállítás csak töredéke zajlik a vasúton, egy szakmai szervezet szerint mind az árak, mind a tervezhetőség tekintetében versenyhátrányban van a vasúti fuvarozás. Ez, valamint a vízi áruszállítás helyzete rontja a kombinált szállítás versenyképességét.
 
hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo